Ακτοπλοϊκά εισιτήρια από/για Κουφονήσια

Κλείστε φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τα Κουφονήσια, το μαγικό νησί των Κυκλάδων!

Τα Κουφονήσια αποτελούνται από το Άνω και το Κάτω Κουφονήσι. Το Άνω Κουφονήσι είναι το νησί με τους λιγότερους κατοίκους νησιού των Κυκλάδων -440 σε αριθμό-ενώ το Κάτω Κουφονήσι είναι ακατοίκητο. Τα τελευταία χρόνια τα Κουφονήσια γνωρίζουν μεγάλη τουριστική ανάπτυξη, γεγονός που έχει επηρεάσει και την ρημοτομία του νησιού, αφού χτίζονται συνεχώς νέοι χώροι για καταλύματα.

Οι παραλίες του είναι ανοργάνωτες και πολύ ιδιαίτερες και ο κόσμος του νησιού φιλόξενος και ευγενικός στην πλειοψηφία του. Αν θέλετε να επισκεφτείτε τα Κουφονήσια θα πρέπει να φροντίσετε από νωρίς, διότι ακόμα δεν υπάρχουν πολλά και αρκετά από αυτά τα «κλείνουν» από το προηγούμενο καλοκαίρι τουρίστες που επισκέπτονται το νησί και εντυπωσιάζονται από την ομορφιά του! Η αίσθηση που έχει κανείς σε αυτό το νησί είναι της απόλυτης ανεξαρτησίας. Το γεγονός ότι δεν χρειάζεται αμάξι και πας παντού με τα πόδια, οι χαλαροί ρυθμοί και οι μοναδικές παραλίες δημιουργούν ένα μοναδικό συναίσθημα ξεγνοιασιάς.

Οι βασικές παραλίες του νησιού βρίσκονται κατά μήκος της νότιας και ανατολικής ακτογραμμής. Ξεκινώντας με τα πόδια από το Άνω Κουφονήσι προς το Πορί μπορείτε να τις συναντήσετε όλες στο δρόμο σας. Σε περίπτωση που δεν σας αρέσει το περπάτημα μπορείτε να πάρετε το λεωφορείο του νησιού ή κάποιο καραβάκι για μια από τις παραλίες . Το Πορί και η Ιταλίδα είναι οι πιο δημοφιλείς παραλίες του νησιού, ενώ αντίστοιχης ομορφιάς είναι και οι παραλίες Λουτρό, Παριανός, Φοίνικας και Φανός. Η παραλία που ξεχωρίζει και πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε για μια βουτιά είναι το Γάλα, ενώ αν σας αρέσουν οι βουτιές περάστε μια βόλτα και από την φυσική… Πισίνα. Επίσης, αφιερώστε στο Κάτω Κουφονήσι και κολυμπήστε στα διάφανα νερά της παραλίας Νερό.

Το Κάτω Κουφονήσι όπως σας αναφέραμε είναι ακατοίκητο το χειμώνα, όμως το καλοκαίρι αρκετοί λάτρεις του κάμπινγκ στήνουν εκεί τις σκηνές τους. Καθημερινά προσεγγίζει το μέρος καραβάκι από το Άνω Κουφονήσι. Έτσι έχετε την δυνατότητα να εξερευνήσετε το νησί, να απολαύσετε και το μπάνιο σας και το απόγευμα να επιστρέψετε.

Τέλος, όσον αφορά τη νυχτερινή διασκέδαση θα βρείτε σχεδόν τα πάντα! Υπάρχουν στην Χώρα ρακάδικα και καφέ, ενώ για όσους λατρεύουν τα ξενύχτια υπάρχει στο νησί ένα club που κλείνει γύρω στις 3:00 και ένα after club!
Στο bookferry.gr μπορείτε να βρείτε τα πιο φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια για Κουφονήσια και να κάνετε άμεσα online κράτηση με απόλυτη ασφάλεια.

Πώς θα πάτε στα Κουφονήσια
Τα Κουφονήσια μπορείτε να τα προσεγγίσετε με πλοίο από τον Πειραιά ή την Ραφήνα. Από τον Πειραιά υπάρχουν σχεδόν καθημερινά δρομολόγια ή με συμβατικό πλοίο ή με high speed. Με συμβατικό πλοίο το ταξίδι διαρκεί σχεδόν 9 ώρες, ενώ με γρήγορο γύρω στις 5,5 ανάλογα με τις ενδιάμεσες στάσεις. Αρκετοί τουρίστες επιλέγουν να ταξιδέψουν μέχρι τη Νάξο, την Μύκονο ή την Πάρο με αεροπλάνο και από εκεί να μεταβούν με μικρότερο πλοίο στα Κουφονήσια. Πλοία για Νάξο, Μύκονο, Πάρο φεύγουν και από την Ραφήνα.
Λιμάνι Κουφονησίων (KOU)
Το λιμάνι στα Κουφονήσια είναι ένα. Εκεί δένουν και από εκεί αναχωρούν όλα τα πλοία που φτάνουν στο λιμάνι, καθώς επίσης και τα πλοία για τις παραλίες ή τις εκδρομές προς το Κάτω Κουφονήσι.
Σύνδεση Κουφονησίων με άλλα νησιά (λιμάνια)
Τα Κουφονήσια εκτός από τον Πειραιά, τη Ραφήνα, τη Νάξο, την Πάρο και τη Μύκονο συνδέονται ακόμα με την Κρήτη, τη Ρόδο, την Αμοργό, τη Δονούσα, την Ηρακλειά, την Ίο, τη Μήλο, τη Μύκονο, τη Νάξο, την Πάρο, την Σαντορίνη, την Σέριφο, την Σίφνο, την Σχοινούσα, την Τήνο και τη Φολέγανδρο.
Συγκοινωνίες - Μετακινήσεις
Ένα από τα μεγάλα προτερήματα του νησιού είναι πώς δεν χρειάζεστε αμάξι! Οι περισσότερες αποστάσεις καλύπτονται με τα πόδια. Ωστόσο, υπάρχει λεωφορείο του νησιού που πραγματοποιεί αρκετά δρομολόγια προς τις παραλίες, όπως επίσης και βάρκες που μεταφέρουν μαζικά κόσμο προς όλες τις παραλίες. Φυσικά αν το επιθυμείτε μπορείτε να πάρετε μαζί σας μηχανάκι, αλλά δεν θα σας χρειαστεί.

Online κρατήσεις φθηνών εισιτηρίων για Κουφονήσια

Για να βρείτε και να κλείσετε φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια για Κουφονήσια χρησιμοποιήστε τη φόρμα αναζήτησης του bookferry.gr και επιλέξτε το λιμάνι αναχώρησης καθώς και την ημερομηνία που σας ενδιαφέρει.

Ακτοπλοϊκές Εταιρίες για Κουφονήσια