Ακτοπλοϊκά εισιτήρια από/για Ύδρα

Κλείστε φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια για Ύδρα το αρχοντικό νησί του Αργωσαρωνικού!

Η Ύδρα απέχει κάτι λιγότερο από δύο ώρες με το δελφίνι από τον Πειραιά. Πρόκειται για ένα γραφικό νησί, ιδιαίτερα δημοφιλές σε Έλληνες και ξένους τουρίστες κυρίως λόγω της μικρής απόστασης του από την πρωτεύουσα. Μάλιστα, πολλοί φτάνουν στο νησί με τα ιδιωτικά τους σκάφη.

Η Ύδρα έπαιξε σημαντικό ρόλο στην Επανάσταση του 1821 και αυτό αποτυπώνεται ακόμα και στο λιμάνι, όπου διατηρούνται ακόμα οι πολεμίστρες. Η πόλη της Ύδρας, είναι και η μοναδική πόλη του νησιού, έχει ανακηρυχθεί διατηρητέα και έτσι απαγορεύονται τα οχήματα. Άλλωστε οι αποστάσεις είναι μικρές και καλύπτονται εύκολα με τα πόδια, ενώ για κάποιες παραλίες πιο μακρινές μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το καραβάκι.

Το νησί δεν έχει κοντινές παραλίες και οι περισσότεροι επιλέγουν να κάνουν τις βουτιές τους από βράχια στην άκρη του λιμανιού, κάτω από την Σπηλιά και την Hydronetta. Όσοι επιθυμείτε παραλίες με βότσαλο ή άμμο θα χρειαστεί να πάρετε ένα από τα καΐκια –ταξί από το Ρολόι με προορισμό τον Άγιο Νικόλα, το Μπίστι, το Καμίνι και τις Πλάκες. Χαρακτηριστικό της ομορφιάς του νησιού είναι το γεγονός ότι έχει εμπνεύσει μεγάλους καλλιτέχνες, όπως τον Πικάσο. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι διατηρεί εκεί παράρτημα η Σχολή Καλών Τεχνών.

Όσον αφορά τα αξιοθέατα του νησιού μπορεί κανείς να επισκεφτεί τους Προμαχώνες με τα Κανόνια, δεξιά και αριστερά του νησιού, καθώς και το Άγαλμα του Μιαούλη, που βρίσκεται στα δυτικά του νησιού και προσφέρει μοναδική θέα.

Η νυχτερινή διασκέδαση περιορίζεται σε δύο δρόμους, όπου βρίσκονται όλα τα μπαράκια της Ύδρας. Μια καλή εποχή να επισκεφτείτε την Ύδρα είναι στο τέλος Ιουνίου, όπου λαμβάνουν χώρα τα Μιαούλεια: γιορτή προς τιμήν του Ναυάρχου Ανδρέα Μιαούλη, για την προσφορά του στον αγώνα για την απελευθέρωση.

Στο bookferry.gr μπορείτε να βρείτε τα πιο φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια για Ύδρα και να κάνετε άμεσα online κράτηση με απόλυτη ασφάλεια.

Πως θα πάτε στη Ύδρα
Την Ύδρα μπορείτε να προσεγγίσετε με τρεις. Ο πιο εύκολος τρόπος είναι με τα ιπτάμενα δελφίνια και τα καταμαράν, τα οποία αναχωρούν καθημερινά από το λιμάνι του Πειραιά και το ταξίδι διαρκεί από μιάμιση μέχρι δύο ώρες. Μπορείτε επίσης να προσεγγίσετε οδικώς την Ερμιόνη , τα Μέθανα ή το Πόρτοχελι και από εκεί να φτάσετε στην Ύδρα με δελφίνι ή θαλάσσιο ταξί.
Λιμάνι Ύδρας (HYD)
Το μοναδικό λιμάνι της Ύδρας είναι και το μέρος όπου διαδραματίζεται ουσιαστικά το μεγαλύτερο μέρος της ζωής των ντόπιων και κυρίως των τουριστών. Αμφιθεατρικά του λιμανιού έχουν χτιστεί και όλα τα κτήρια σε υψόμετρο μέχρι 20χλμ, ενώ καθημερινά δένουν εκεί κρουαζιερόπλοια και σκάφη. Εκεί βρίσκονται ταβέρνες και μπαράκια, καθώς και τα θαλάσσια ταξί που σας μεταφέρουν στις παραλίες.
Σύνδεση Ύδρας με άλλα νησιά (λιμάνια)
Η Ύδρα συνδέεται ακτοπλοϊκά με τις Σπέτσες, τον Πόρο, την Ερμιόνη και το Πόρτο Χέλι.
Συγκοινωνίες - Μετακινήσεις
Όπως σας αναφέρουμε και πιο πάνω τα οχήματα δεν επιτρέπονται στην Ύδρα. Οι μετακινήσεις γίνονται εύκολα με τα πόδια, αλλά υπάρχουν και γαϊδουράκια στο λιμάνι, τα οποία μπορείτε να νοικιάσετε για τις μετακινήσεις σας. Τα πληρώνετε με την διαδρομή. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε θαλάσσια ταξί, κυρίως για τις παραλίες.

Online κρατήσεις φθηνών εισιτηρίων για/από Ύδρα

Για να βρείτε και να κλείσετε φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια για/από Ύδρα χρησιμοποιήστε τη φόρμα αναζήτησης του bookferry.gr και επιλέξτε το λιμάνι αναχώρησης καθώς και την ημερομηνία που σας ενδιαφέρει.

Ακτοπλοϊκές Εταιρίες για Ύδρα