Ακτοπλοϊκά εισιτήρια από/για Σκιάθο

Κλείστε φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια για Σκιάθο, το κοσμοπολίτικο νησί των Σποράδων.

Η Σκιάθος είναι το πιο κοντινό νησί των Σποράδων (Σκόπελος, Αλόννησος και Σκύρος τα άλλα τρία) και τα τελευταία χρόνια γνωρίζει μεγάλη ανάπτυξη. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι έχει μετατραπεί στην… δεύτερη Μύκονο, καθώς συρρέουν στο νησί αρκετοί celebrities, αλλά και εύποροι τουρίστες του εξωτερικού! Το καταπράσινο νησί (είναι γεμάτο πεύκα) απέχει μόλις 1,5 ώρα από τον Άγιο Κωνσταντίνο και 1 ώρα από τον Βόλο, ενώ είναι εύκολη η πρόσβαση σε αυτό με ferryboats, flyingcats, δελφίνι, αλλά και με αεροπλάνο.

Τα τελευταία χρόνια οι οργανωμένες παραλίες του είναι γεμάτες κόσμο, όπως και τα νυχτερινά μαγαζιά, τα οποία μπορείτε να επισκεφτείτε για χαλαρό ποτό, αλλά και για ξέφρενο γλέντι. Από τις δημοφιλέστερες παραλίες του νησιού είναι οι Κουκουναριές και τα Λαλάρια. Από παραλίες αξίζει ακόμα να επισκεφτείτε τη Μικρή και Μεγάλη Ασέληνο, τη Μεγάλη Άμμο, την Μπανάνα (επίσης γνωστή λόγω των beachbars), το Μαντράκι, την Αγία Παρασκευή, το Λιμάνι του Ξέρξη, τον Άγκυστρο.

Εκτός από το καλό φαγητό, μπορείτε να απολαύσετε αργά το απόγευμα βόλτες στα σοκάκια του νησιού, όπου υπάρχουν καταστήματα για αγορές όλων των ειδών!

Σημαντικά αξιοθέατα του νησιού το Κάστρο,το σπίτι του λογοτέχνη Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, το οποίο διατηρείται σε άψογη κατάσταση και το Μπούρτζι, το μικρό νησάκι, που χωρίζει την Σκιάθο στα δύο.

Τέλος για τους λάτρεις του θρησκευτικού τουρισμού υπάρχουν πολλές εκκλησίες και μοναστήρια που μπορείτε να επισκεφτείτε.
Στο bookferry.gr μπορείτε να βρείτε τα πιο φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια για Σκιάθο και να κάνετε άμεσα online κράτηση με απόλυτη ασφάλεια.

Πως θα πάτε στη Σκιάθο
Στην Σκιάθο μπορείτε να φτάσετε με flyingcats,ferryboats και δελφίνια από τον Άγιο Κωνσταντίνο και από τον Βόλο. Αν μένετε στην Αθήνα μπορείτε να προσεγγίσετε ένα από τα δύο λιμάνια με δικό σας ΙΧ ή με ΚΤΕΛ από Ομόνοια. Η απόσταση Αθήνα – Άγιος Κωνσταντίνος είναι 165 χιλιόμετρα. Από εκεί υπολογίστε 1,5 ώρα μέχρι Σκιάθο με τα ταχύπλοα (δεν μεταφέρουν αυτοκίνητα ή μηχανάκια) ή με τα ferryboats που κάνουν σχεδόν την διπλάσια ώρα. Από το λιμάνι του Βόλου η απόσταση μειώνεται στην μία ώρα με ταχύπλοα, ενώ θα υπολογίσετε σχεδόν διπλάσια ώρα με συμβατικό πλοίο.
Λιμάνι Σκιάθου (JSI)
Το λιμάνι της Σκιάθου βρίσκεται σε κεντρικό σημείο του νησιού και εξυπηρετεί όλα τα δρομολόγια των συμβατικών πλοίων και των ταχύπλοων. Εκτός από τον Άγιο Κωνσταντίνο και τον Βόλο το λιμάνι της Σκιάθου μπορείτε να προσεγγίσετε και από άλλα νησιά.
Σύνδεση Σκιάθου με άλλα νησιά (λιμάνια)
Την Σκιάθο προσεγγίζει κανείς επίσης από την Αλόννησο, την Γλώσσα (Σκόπελος), ενώ είναι και ενδιάμεσος σταθμός για τα πλοία που πραγματοποιούν δρομολόγιο από και προς Ηράκλειο, Θήρα, Νάξο, Πάρο, Σύρο, Τήνο, Μύκονο.
Συγκοινωνίες - Μετακινήσεις
Στην Σκιάθο οι μετακινήσεις μπορούν να γίνουν με όλους τους τρόπους. Υπάρχει το λεωφορείο του νησιού, τα δρομολόγια του οποίου είναι αρκετά συχνά, μπορείτε να κινηθείτε με τα πόδια για κοντινές αποστάσεις, ενώ υπάρχουν διαθέσιμα και ταξί. Ωστόσο, αν θέλετε να εξερευνήσετε το νησί καλύτερα να έχετε δικό σας όχημα- αυτοκίνητο ή μηχανάκι. Μπορείτε είτε να μεταφέρετε το δικό σας όχημα ή να νοικιάσετε από εκεί.

Online κρατήσεις φθηνών εισιτηρίων για/από Σκιάθο

Για να βρείτε και να κλείσετε φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια για/από Σκιάθο χρησιμοποιήστε τη φόρμα αναζήτησης του bookferry.gr και επιλέξτε το λιμάνι αναχώρησης καθώς και την ημερομηνία που σας ενδιαφέρει.

Ακτοπλοϊκές Εταιρίες για Σκιάθο