Ακτοπλοϊκά εισιτήρια από/για Ικαρία

Κλείστε φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια για την Ικαρία, το νησί της μακροζωίας!

Ακόμα και αν δεν έχετε επισκεφτεί το νησί της Ικαρίας, έχετε σίγουρα ακούσει για τους… ιδιαίτερους ρυθμούς του, αλλά και για το «μυστικό» των κατοίκων που τους χαρίζει μακροζωία. Το γεγονός ότι ο μέσος όρος ηλικίας στο νησί υπερβαίνει τον συνολικό μέσο όρο αρκετών χωρών (άνω των 90 ετών), έχει οδηγήσει αρκετούς επιστήμονες στο να πραγματοποιήσουν έρευνες πάνω στο ζήτημα. Το βασικό συμπέρασμα είναι πώς ο τρόπος ζωής των κατοίκων «δίνει» χρόνια! Δοκιμάστε τον λοιπόν! Όπως θα διαπιστώσετε και εσείς επισκεπτόμενοι την Ικαρία, τα περισσότερα μαγαζιά ανοίγουν μετά την δύση του ηλίου και η εξυπηρέτηση είναι λίγο της… υπομονής. Ωστόσο, αυτό υπερκαλύπτεται από την πολύ ευγενική και φιλόξενη συμπεριφορά των κατοίκων.

Πρωτεύουσα του νησιού είναι ο Άγιος Κύρηκος στη νοτιοανατολική ακτή, ενώ το δεύτερο λιμάνι είναι ο Εύδηλος στη βόρεια ακτή. Το νησί έχει άγριες ομορφιές που προκαλούν δέος, ενώ για όσους έχουν διάθεση για εξερεύνηση, υπάρχουν πολλές ερημικές παραλίες, τις οποίες μπορείτε να ανακαλύψετε μόνο με τα πόδια. Στη νότια πλευρά του νησιού, προς Άγιο Κήρυκο, συναντάτε τις παραλίες Πριόνι, Λευκάδα, Ξυλοσύρτη, Φάρο, Δράκανο, Κεραμέ και Θέρμα. Προς την άλλη πλευρά του νησιού, προς Εύδηλο, εύκολα προσβάσιμες παραλίες είναι το Καραβόσταμο, το Φύτεμα, το Γιαλισκάρι, η Μεσαχτή, το Λιβάδι και ο Νας. Μια ακόμα παραλία που αξίζει να επισκεφτείτε, αλλά προσεγγίζεται είτε με περπάτημα, είτε με καραβάκι είναι οι Σεϋχέλλες.

Τέλος, η Ικαρία έχει φυσικές πηγές με ιαματικά λουτρά στην περιοχή του Αγίου Κήρυκου.

Σε ότι αφορά τα αξιοθέατα του νησιού, αξίζει να επισκεφτείτε το Βράχο του Ίκαρη. Σύμφωνα με την μυθολογία, εκεί έχασε ο Ίκαρος τα φτερά του και έπεσε στη θάλασσα. Επίσης, υπάρχουν διάσπαρτα Μεγαλιθικά μνημεία στη νοτιανατολική πλευρά του νησιού, το Καψαλινό κάστρο, στην ανατολική πλευρά του νησιού, και οι αρχαίες πόλεις του Δράκανου και των Θερμών.

Η διασκέδαση στην Ικαρία ξεκινάει αργά και τελειώνει …αργά το πρωί. Διάσημος τρόπος διασκέδασης του νησιού είναι τα πανηγύρια. Το ικαριώτικο γλέντι δεν πρέπει να το χάσετε με τίποτα! Κατά τα άλλα οι περισσότεροι οικισμοί έχουν μαγαζιά για νυχτερινή διασκέδαση. Αφιερώστε ένα βράδυ στις Ράχες. Μια πολύ όμορφη περιοχή με έντονη νυχτερινή διασκέδαση.

Στο bookferry.gr μπορείτε να βρείτε τα πιο φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια για Ικαρία και να κάνετε άμεσα online κράτηση με απόλυτη ασφάλεια.

Πώς θα πάτε στην Ικαρία
Στην Ικαρία μπορείτε να ταξιδέψετε είτε με πλοίο είτε με αεροπλάνο. Από τον Πειραιά τους θερινούς μήνες υπάρχουν σχεδόν καθημερινά δρομολόγια για ένα από τα δύο λιμάνια του νησιού. Η απόσταση βέβαια ανάμεσα στα δύο είναι μεγάλη, οπότε καλύτερα να επιλέξετε δρομολόγιο ή προς Άγιο Κήρυκο ή προς Εύδηλο ανάλογα με το που θα μείνετε. Το ταξίδι με τις ενδιάμεσες στάσεις διαρκεί 10 ώρες. Σύνδεση υπάρχει και από την Καβάλα μέσω του ferry boat της άγονης Καβάλα-Πειραιάς με το ταξίδι να διαρκεί 25 ώρες. Τέλος, υπάρχουν ιπτάμενα δελφίνια που πραγματοποιούν δρομολόγια από τα γύρω νησιά.
Λιμάνι Ικαρίας (IKA)
Η Ικαρία έχει δύο λιμάνια, τον Άγιο Κήρυκο, που είναι και η πρωτεύουσα του νησιού και τον Εύδηλο στην βόρεια πλευρά του νησιού. Δρομολόγια πλοίων πραγματοποιούνται και προς τα δύο λιμάνια, για αυτό όπως σας αναφέραμε και παραπάνω, καλύτερα να κλείσετε εισιτήρια, ανάλογα με τον τόπο διαμονής, διότι οι αποστάσεις είναι αρκετά μακρινές.
Σύνδεση Ικαρίας με άλλα νησιά (λιμάνια)
Η Ικαρία εκτός από τον Πειραιά συνδέεται ακτοπλοϊκά με την Σάμο (Βαθύ, Καρλόβασι, Πυθαγόρειο), τους Φούρνους, τη Χίο, τους Φούρνους, την Κάλυμνο, την Κω, τους Λειψούς, τη Λέρο, τη Λέσβο (Μυτιλήνη), τη Λήμνο, τη Μύκονο, την Πάτμο, τη Νάξο, την Πάρο, την Σύρο.
Συγκοινωνίες - Μετακινήσεις
Οι αποστάσεις στην Ικαρία είναι αρκετά μακρινές για αυτό χρειάζεστε οπωσδήποτε μεταφορικό μέσο, κατά προτίμηση αυτοκίνητο. Το πλοίο μεταφέρει και οχήματα επομένως μπορείτε να πάρετε το δικό σας ή να νοικιάσετε εκεί. Σε περίπτωση που δεν την δυνατότητα για δικό σας όχημα, στο νησί πραγματοποιούνται δρομολόγια ΚΤΕΛ, ενώ υπάρχουν και ταξί. Τέλος, υπάρχουν αρκετοί τουρίστες που μετακινούνται με… ωτοστόπ!

Online κρατήσεις φθηνών εισιτηρίων για Ικαρία

Για να βρείτε και να κλείσετε φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια για Ικαρία χρησιμοποιήστε τη φόρμα αναζήτησης του bookferry.gr και επιλέξτε το λιμάνι αναχώρησης καθώς και την ημερομηνία που σας ενδιαφέρει.

 

Ακτοπλοϊκές Εταιρίες για Ικαρία