Ακτοπλοϊκά εισιτήρια από/για Λειψούς

Κλείστε φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια για Λειψούς, το μεγαλύτερο από μια συστάδα νησιών του Βόρειου Αιγαίου.

Οι Λειψοί βρίσκονται ανάμεσα στην Πάτμο και τη Λέρο. Είναι πολύ μικρό νησί με μόλις 790 μόνιμους κατοίκους. Ωστόσο το καλοκαίρι συναντάει κανείς εκεί αρκετούς τουρίστες, κυρίως ξένους και μάλιστα Ιταλούς. Ο οικισμός των Λειψών, που απέχει μόλις λίγα μέτρα από το λιμάνι, είναι γραφικός με άσπρα νησιώτικα σπίτια και πολλά παραδοσιακά ταβερνάκια.

Οι παραλίες είναι πανέμορφες και τα νερά κρυστάλλινα. Η πιο γνωστή παραλία είναι αυτή της Λιέντου, την οποία προτιμούν οι περισσότεροι επειδή είναι κοντά. Ιδιαίτερη ομορφιά όμως έχει και ο Πλατύς Γιαλός (αμμουδιά), καθώς και η Χοχλακούρα (βότσαλο). Άλλες παραλίες που αξίζει να κολυμπήσετε στα νερά τους είναι η Κατσαδιά, το Τουρκόμνημα, ο Ξηρόκαμπος, το Μονοδένδρι και οι Καμάρες.

Το νησί μπορείτε πολύ εύκολα να το γυρίσετε με τα πόδια. Στον δρόμο σας προς κάθε διαδρομή υπάρχουν πολύ ωραία φυσικά τοπία. Αξίζει να δείτε την εκκλησία Παναγιά του Χάρου. Εκτός από την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και τις αγιογραφίες, στην εκκλησία αυτή στεγάζεται η μοναδική εικόνα της Παναγίας, που κρατάει στην αγκαλιά της τον Χριστό, όχι ως βρέφος, αλλά στον Σταυρό του Μαρτυρίου.

Στις 22 Αυγούστου, αν έχετε την ευκαιρία να επισκεφτείτε το νησί, γίνεται πανηγύρι προς τιμήν της εκκλησίας και θα μπορέσετε να απολαύσετε παραδοσιακά φαγητά.

Τέλος για τους λάτρεις των βιβλίων το νησί διατηρεί μια από τις καλύτερες δανειστικές βιβλιοθήκες της UNESCO.

Στο bookferry.gr μπορείτε να βρείτε τα πιο φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια για Σπέτσες και να κάνετε άμεσα online κράτηση με απόλυτη ασφάλεια.

Πώς θα φτάσετε στους Λειψούς
Από τον Πειραιά μπορείτε να φτάσετε στους Λειψούς με το πλοίο της γραμμής που συνδέει τον Πειραιά με τα Δωδεκάνησα. Το δρομολόγιο πραγματοποιείται μια φορά την εβδομάδα και το ταξίδι διαρκεί περίπου 10 ώρες. Ωστόσο, μπορείτε να μεταβείτε στο νησί από τους κοντινούς προορισμούς με ταχύπλοα, όπως από την Πάτμο, τη Λέρο, την Σάμο, την Ικαρία. Το ταξίδι ανάλογα με το μέσο που θα επιλέξετε και το λιμάνι εκκίνησης διαρκεί από 20 λεπτά έως και τρεις ώρες. Τέλος υπάρχουν καθημερινά δρομολόγια προς τους Λειψούς από Κω και Ρόδο.
Λιμάνι Λειψών (LIP)
Οι Λειψοί διαθέτουν ένα φυσικό λιμάνι, το οποίο χωρίζεται σε τρεις ζώνες. Στην τουριστική, για την υποδοχή των πλοίων της γραμμής, στην οργανωμένη μαρίνα, όπου δένουν σκάφη αναψυχής και αλιευτικά και τέλος στην εμπορική για φορτηγά πλοία.
Σύνδεση Λειψών με άλλα νησιά (λιμάνια)
Εκτός από τον Πειραιά, οι Λειψοί συνδέονται ακτοπλοϊκά με Αγαθονήσι, Αρκιούς, Ικαρία, Κάλυμνο, Κώ, Λέρο, Πάτμο, Ρόδο, Σάμο (Πυθαγόρειο), Σύμη, Φούρνους.
Συγκοινωνίες - Μετακινήσεις
Οι Λειψοί είναι αρκετά μικρό νησί και αν έχετε όρεξη για περπάτημα, μπορείτε να διανύσετε όλες τις αποστάσεις με τα πόδια. Σε 45 λεπτά μπορείτε να φτάσετε από την μία άκρη του νησιού στην άλλη. Σε περίπτωση πάντως που δεν επιθυμείτε, μπορείτε να μετακινηθείτε με το δημοτικό λεωφορείο ή να καλέσετε ταξί.

Online κρατήσεις φθηνών εισιτηρίων για/από Λειψούς

Για να βρείτε και να κλείσετε φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια για/από Λειψούς χρησιμοποιήστε τη φόρμα αναζήτησης του bookferry.gr και επιλέξτε το λιμάνι αναχώρησης καθώς και την ημερομηνία που σας ενδιαφέρει.

Ακτοπλοϊκές Εταιρίες για Λειψούς