Ακτοπλοϊκά εισιτήρια από/για Σύμη

Κλείστε φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια για Σύμη, ένα από τα ομορφότερα νησιά των Δωδεκανήσων.

Το κυριότερο στοιχείο που αναδυκνύει την φυσική ομορφιά της Σύμης είναι τα καταγάλανα και κρυστάλλινα νερά της καθώς, τα πολύ ψηλά και επιβλητικά βράχια που την περιτριγυρίζουν και η αρχιτεκτονική της υποδομή. Το λιμάνι και η Χώρα της Σύμης είναι φτιαγμένα αμφιθεατρικά και θα σας μαγέψουν από την στιγμή που θα τα αντικρύσετε.

Όλες οι παραλίες του νησιού είναι πανέμορφες αλλά οι δύο που ξεχωρίζουν και σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα να πάτε είναι ο Άγιος Γεώργιος και η Αγία Μαρίνα. Ο Προστάτης του νησιού, είναι ο Αρχάγγελος Μιχαήλ τον οποίο προσκυνούν αμέτρητοι πιστοί στον διαμάντι του νησιού, το μοναστήρι του Πανορμίτη.

Όταν θα εξερευνείτε το νησί να ανεβείτε στην άνω Σύμη όπου η απέραντη θέα θα σας πάρει την ανάσα και το κάστρο των Ιπποτών που βρίσκεται στο ψηλότερο σημείο του νησιού. Αμέσως μετά να κατεβείτε στην Κάτω Σύμη όπου θα βρείτε πολλά τουριστικά μαγαζιά για να αγοράσετε τοπικά προϊόντα, καφετέριες, ταβέρνες αλλά και μπαράκια όπου μπορείτε να απολαύσετε το ποτό σας μέχρι πολύ αργά το βράδυ.

Η νυχτερινή ζωή δεν είναι ιδιαίτερα έντονη σε κανένα σημείο του νησιού αλλά γίνονται πολλά πανηγύρια και διάφορες εκδηλώσεις που θα σας ανταμείψουν.

Στο bookferry.gr μπορείτε να βρείτε τα πιο φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια για Σύμη και να κάνετε άμεσα online κράτηση με απόλυτη ασφάλεια.

Πώς θα πάτε στη Σύμη
Το καλοκαίρι, υπάρχουν αρκετά τακτικά ακτοπλοϊκά δρομολόγια από τον Πειραιά προς τη Σύμη. Το ταξίδι είναι αρκετά μεγάλο και με πολλές στάσεις σε άλλα νησιά και συνολικά θα διαρκέσει περίπου 13 – 15 ώρες.
Λιμάνι Σύμης (SYM)
Κατά την άφιξή σας στο λιμάνι της Σύμης θα δείτε να ξεχωρίζει ένας επιβλητικό Πύργος με ρολόι που δεσπόζει στην μέση του λιμανιού. Επίσης, ακριβώς δίπλα στο λιμάνι είναι μια ιδιαίτερα κοσμοπολίτικη παραλία, ο Γιαλός, που έχει πολλά καφέ και μπαρ. Μην διστάσετε να κολυμπήσετε, τα νερά του μιας και είναι πεντακάθαρα.
Σύνδεση Σύμης με άλλα νησιά (λιμάνια)
Η Σύμη έχει ακτοπλοϊκή σύνδεση με τα παρακάτω λιμάνια: Πειραιάς, Αγαθονήσι, Λειψοί, Νάξος, Νίσυρος, Πάτμος, Σάμος Ρόδος, Τήλος, Πάρος, Ικαρία, Κάλυμνος, Καστελόριζο, Κως, Λέρος και Φούρνοι.
Συγκοινωνίες - Μετακινήσεις
Η Σύμη δεν διαθέτει πολύ καλό και αναπτυγμένο οδικό δίκτυο, οπότε θα δυσκολευτείτε στις μετακινήσεις σας. Υπάρχουν διάφορα λεωφορεία με αρκετά φθηνό εισιτήριο που εκτελούν δρομολόγια από το λιμάνι μέχρι τον Πανορμίτη. Επίσης, έχετε και την επιλογή του ταξί αλλά σίγουρα θα σας κοστίσει αρκετά πιο ακριβά. Για να δείτε τις παραλίες του νησιού, σας προτείνουμε να χρησιμοποιείτε τα τοπικά καΐκια.

Online κρατήσεις φθηνών εισιτηρίων για/από Σύμη

Για να βρείτε και να κλείσετε φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια online για Σύμη χρησιμοποιήστε τη φόρμα αναζήτησης του bookferry.gr και επιλέξτε το λιμάνι αναχώρησης καθώς και την ημερομηνία που σας ενδιαφέρει.

Ακτοπλοϊκές Εταιρίες για Σύμη