Ακτοπλοϊκά εισιτήρια από/για Καστελόριζο

Κλείστε φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια για το Καστελόριζο, το πιο ανατολικό νησί από όλα τα Δωδεκάνησα και το πιο απομακρυσμένο νησί σε όλη την Ελλάδα.

Το Καστελόριζο ονομάζεται και Μεγίστη και είναι το πιο ανατολικό και απομακρυσμένο νησί της Ελλάδας. Παρόλο το πάρα πολύ μικρό του μέγεθος (είναι μόνο 9 τετραγωνικά χιλιόμετρα) είναι ένα από τα πιο γραφικά και όμορφα νησιά σε ολόκληρα τα Δωδεκάνησα. Αποτελεί έναν εξαιρετικό προορισμό για τους λάτρεις των ήρεμων και ξεκούραστων διακοπών μακριά από την καθημερινότητα της πόλης.

Όταν επισκεφτείτε το νησί, πρέπει σίγουρα να ξεκινήσετε την εξερεύνηση του από την Γαλάζια σπηλιά του Παραστά που είναι η μεγαλύτερη υποθαλάσσια σπηλιά της Ελλάδας και μία από τις ωραιότερες σε όλη την Μεσόγειο. Μην τρομάξετε αν συναντήσετε και φώκιες καθώς υπάρχουν αρκετές που ζουν εκεί.

Συνεχίστε την εξερεύνηση σας με ένα πολύ μικρό νησάκι που ονομάζεται Ρω, βρίσκεται στα δυτικό μέρος του Καστελόριζου και χαρακτηρίζεται ως το μέρος που παρέχει εκπληκτική φυσική ομορφιά.

Γύρω από το λιμάνι θα βρείτε και τον γραφικό οικισμό της Μεγίστης στον οποίο μπορείτε να φάτε και όλα τα τοπικά πιάτα και εδέσματα του νησιού. Μην φοβηθείτε να δοκιμάστε τα ολόφρεσκα θαλασσινά αλλά και το κατσικάκι που το σερβίρουν γεμιστό με ψωμί, ρεβιθοκεφτέδες, κιμά και ρύζι ή γιουβαρλάκια. Μετά το κυρίως γεύμα να παραγγείλετε σίγουρα και γλυκό διαλέγοντας ανάμεσα σε τηγανητό μπακλαβά με καρύδια και ζάχαρη, σύκο και χαλβά ή κατουμάρια.

Στο bookferry.gr μπορείτε να βρείτε τα πιο φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια για Καστελόριζο και να κάνετε άμεσα online κράτηση με απόλυτη ασφάλεια.

Πώς θα πάτε στο Καστελόριζο
Για να φτάσετε στο Καστελόριζο, υπάρχουν τακτά δρομολόγια από τον Πειραιά. Τα συμβατικά πλοία της γραμμής κάνουν στάσεις σε πολλά άλλα νησιά πριν δέσουν στο Καστελόριζο και έτσι το ταξίδι σας θα είναι πολύ μεγάλο, έως και πάνω από 20 ώρες. Στο νησί υπάρχει μεγάλη τουριστική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια και αναβαθμίζονται όλα τα δρομολόγια με περισσότερα πλοία. Στο νησί επίσης μπορείτε να φτάσετε από σχεδόν όλα τα Δωδεκάνησα εφόσον υπάρχει ακτοπλοϊκή σύνδεση.
Λιμάνι Καστελόριζου (KAZ)
Το λιμάνι του Καστελόριζου είναι ένα από τα πιο μικρά και πιο γραφικά σε όλα τα Δωδεκάνησα. Το μικρό αυτό λιμάνι, όμως, έχει μεγάλη ιστορική σημασία καθώς είναι το γεωγραφικό σταυροδρόμι τριών ηπείρων καθώς συνδέει την Ευρώπη με την Μέση Ανατολή και την Αίγυπτο. Σήμερα αποτελεί το κέντρο του νησιού και ο μοναδικός οικισμός είναι χτισμένος γύρω του. Το λιμάνι σε συνδυασμό με τον οικισμό είναι σίγουρο πως θα σας προσφέρουν ένα αίσθημα γαλήνης και ομορφιάς.
Σύνδεση Καστελόριζου με άλλα νησιά (λιμάνια)
Το Καστελόριζο παρέχει ακτοπλοϊκές συνδέσεις με τα λιμάνια του Πειραιάς, της Αστυπάλαιας, της Καλύμνου, της Κω, της Νάξου, της Νισύρου, της Πάρου, της Ρόδου, της Σύμης και της Τήλου.
Συγκοινωνίες - Μετακινήσεις
Για τις μετακινήσεις σας στο πανέμορφο Καστελόριζο μπορείτε να βασιστείτε στα πόδια σας καθώς όλες οι αποστάσεις είναι πολύ μικρές. Θα δείτε πως το νησί είναι εξαιρετικό για να κάνετε περιπάτους και να το ανακαλύψετε. Μην βασιστείτε στα ΚΤΕΛ και στα ταξί διότι είναι πολύ λίγα και έχουν ακόμα λιγότερα δρομολόγια. Σε περίπτωση, όμως, που δεν σας αρέσει όμως το περπάτημα, μπορείτε να νοικιάσετε και μηχανάκι. Τέλος, μην ξεχάσετε να πάρετε το καΐκι και να πάτε στις πανέμορφες παραλίες του νησιού.

Online κρατήσεις φθηνών εισιτηρίων για/από Καστελόριζο

Για να βρείτε και να κλείσετε φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια online για Καστελόριζο χρησιμοποιήστε τη φόρμα αναζήτησης του bookferry.gr και επιλέξτε το λιμάνι αναχώρησης καθώς και την ημερομηνία που σας ενδιαφέρει.

Ακτοπλοϊκές Εταιρίες για Καστελόριζο