Ακτοπλοϊκά εισιτήρια από/για Κεφαλονιά

Κλείστε φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια για την Κεφαλονιά, το μεγαλύτερο νησί στα Επτάνησα.

Η Κεφαλονιά αποτελεί το μεγαλύτερο νησί των Επτανήσων αλλά και ολόκληρου του Ιονίου Πελάγους. Σύμφωνα με τις παραδόσεις, το όνομα του νησιού προήλθε από τον μυθικό ήρωα Κέφαλο, έναν εξόριστο βασιλιά. Η Κεφαλονιά είναι επίσης γνωστή ως το “νησί της παραξενιάς” λόγω των ιδιόρρυθμων και “παράξενων” μόνιμων κατοίκων της. Αυτό, φυσικά δεν πρέπει να λειτουργήσει αποτρεπτικά από το να περάσετε τις διακοπές σας σε αυτό το πανέμορφο νησί.

Όταν βρεθείτε στο νησί, θα μαγευτείτε από τις πανέμορφες καταγάλανες παραλίες αλλά και την γενικότερη φυσική ομορφιά του νησιού με τον Μύρτο, τον Λουρδά και το Ξι να ξεχωρίζουν. Μην παραλείψετε να εξερευνήσετε και τα φυσικά και τεχνητά αξιοθέατα του νησιού όπως είναι το Κάστρο του Αγίου Γεωργίου, το σπήλαιο της Δρογκαράτης και της Μελισσάνης που είναι γεμάτα σταλακτίτες και σταλαγμίτες και την Μονή του Αγ. Γερασίμου.

Πέρα όμως από τα αξιοθέατα και τις παραλίες, η Κεφαλλονίτικη κουζίνα είναι κάτι που θα σας ενθουσιάσει. Σε μία από τις πολλές ταβέρνες που υπάρχουν στο νησί να παραγγείλετε Μπουρμπουρέλια, Αλιάδα, Στραπατσάδα, Μπακαλαριόπιτα και Κοτόπουλο “Τσερέπα” καθώς είναι από πιο γευστικά παραδοσιακά πιάτα του νησιού. Πριν τελειώσουν οι διακοπές σας προτείνουμε να αγοράσετε κάποιο ή όλα τα τοπικά προϊόντα όπως κρασί Ρόμπολα, Παστοκύδωνο, Μάντολες και φέτα για να έχετε για το σπίτι σας.

Στο bookferry.gr μπορείτε να βρείτε τα πιο φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια για Κεφαλονιά και να κάνετε άμεσα online κράτηση με απόλυτη ασφάλεια.

Πώς θα πάτε στην Κεφαλονιά
Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να πάτε στην Κεφαλονιά. Ξεκινώντας από την Αθήνα, θα πρέπει να πάτε οδικώς είτε στην Πάτρα είτε στην Κυλλήνη από όπου θα βρείτε πολύ συχνά δρομολόγια πλοίων ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Εάν επιλέξετε το λιμάνι της Πάτρας το ταξίδι σας θα διαρκέσει περίπου 3 – 4 ώρες ως το λιμάνι της Σάμης. Εναλλακτικά, αν επιλέξετε να ταξιδέψετε από το λιμάνι της Κυλλήνης, το ταξίδι με το πλοίο θα κρατήσει περίπου 1 -2 ώρες ως το λιμάνι του Πόρου. Τέλος, μπορείτε να φτάσετε στο λιμάνι της Σάμης και από τον Αστακό σε περίπου 1 – 2 ώρες.
Λιμάνι Κεφαλονιάς (SMI)
Η Κεφαλονιά έχει δύο λιμάνια, την Σάμη και τον Πόρο. Στο λιμάνι της Σάμης και στην γύρω περιοχή υπάρχει άπλετο πράσινο, ιδιαίτερα όμορφη φύση ακόμα και λιμνούλες και υπόγειες σπηλιές. Είναι ένα από τα πιο ξεχωριστά λιμάνια στην Ελλάδα. Το δεύτερο λιμάνι της Κεφαλονιάς, ο Πόρος, είναι το πιο δραστήριο και με περισσότερη κίνηση. Παρά όμως την κίνηση, στην ευρύτερη περιοχή του λιμανιού υπάρχει ένα χαλαρό κλίμα χωρίς πολλούς τουρίστες, κατάλληλο για ήρεμες και ξεκούραστες διακοπές.
Σύνδεση Κεφαλονιάς με άλλα νησιά (λιμάνια)
Η Κεφαλονιά έχει δύο λιμάνια, τον Πόρο και την Σάμη, τα οποία συνδέονται ακτοπλοϊκά με τα λιμάνια της Πάτρας, της Κυλλήνης, της Κέρκυρας, της Ιθάκης και της Ζακύνθου.
Συγκοινωνίες - Μετακινήσεις
Ο καλύτερος και ασφαλέστερος τρόπος για τις μετακινήσεις σας στην Κεφαλονιά είναι να έχετε δικό σας αυτοκίνητο ή να νοικιάσετε, ώστε να μπορέσετε να το γυρίσετε όλο με την άνεσή σας. Σε περίπτωση που δεν έχετε αυτή την δυνατότητα υπάρχουν πολλά δρομολόγια των τοπικών λεωφορείων, τα οποία όμως δεν φτάνουν σε όλα τα σημεία του νησιού. Τις πανέμορφες παραλίες που δεν φτάνουν τα ΚΤΕΛ, όμως, έχετε την δυνατότητα να τις επισκεφτείτε χρησιμοποιώντας τα καΐκια που πραγματοποιούν ημερήσιες εκδρομές.

Online κρατήσεις φθηνών εισιτηρίων για/από Κεφαλονιά

Για να βρείτε και να κλείσετε φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια online για Κεφαλονιά χρησιμοποιήστε τη φόρμα αναζήτησης του bookferry.gr και επιλέξτε το λιμάνι αναχώρησης καθώς και την ημερομηνία που σας ενδιαφέρει.

Ακτοπλοϊκές Εταιρίες για Κεφαλονιά