Ακτοπλοϊκά εισιτήρια από/για Πάτμο

Κλείστε φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια για Πάτμο, το νησί της Αποκάλυψης!

Πρόκειται για έναν από τους κορυφαίους θρησκευτικούς προορισμούς παγκοσμίως, καθώς εκεί συνέγραψε ο Ιωάννης ο Θεολόγος το βιβλίο της Αποκάλυψης και ο Όσιος Χριστόδουλος ίδρυσε την Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου. Ωστόσο, το νησί ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια προσελκύει τουρίστες και για τις μοναδικές του ομορφιές.

Πλέον έχει μετατραπεί σε ένα από τα πιο κοσμοπολίτικα νησιά, όπου αρκετοί επώνυμοι επιλέγουν κάθε χρόνο για τις διακοπές τους. Η Χώρα του νησιού, μέσα στην οποία βρίσκεται και το μοναστήρι, αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Ουνέσκο. Αρχοντικά σπίτια, αλλά και προσεγμένα μαγαζάκια στεγάζονται στην Χώρα, η οποία προκαλεί δέος με την απαράμιλλη ομορφιά της.

Ακόμα και οι παραλίες του νησιού όμως είναι ιδιαίτερης ομορφιάς με πεντακάθαρα νερά, λίγο παγωμένα, και μοναδικά φυσικά τοπία. Το Αγριολίβαδο ή Άγριο Λιβάδι και ο Κάμπος είναι από τις λίγες οργανωμένες παραλίες του νησιού, ενώ υπάρχουν ακόμα ο Άγιος Θεολόγος, η Άσπρη, ο Γροικός, οι Δίδυμες και το Λιβάδι των Καλογήρων, η Πέτρα και το Λιβάδι Γερναού. Ωστόσο, οι δύο πιο ιδιαίτερες παραλίες, που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε είναι αυτή της Λάμπης, η οποία είναι διάσημη για τα πολύχρωμα βότσαλά της. Αρκετοί τουρίστες έπαιρναν βότσαλα μαζί τους για ενθύμιο, μέχρι που το μέρος άρχισε να μην έχει! Έτσι πλέον απαγορεύτηκε η συλλογή τους. Μια ακόμα παραλία με ωραία διαδρομή είναι η Ψιλή Άμμος. Σε αυτήν πάει και καραβάκι, αλλά αν έχετε όρεξη για περπάτημα, αξίζει να αφιερώσετε ένα 20λεπτο να πάτε με τα πόδια.

Από την Πάτμο μπορείτε να πραγματοποιήσετε και μίνι αποδράσεις σε κοντινά νησιά, όπως στους Αρκιούς, τους και τα Τηγανάκια. Καθημερινά υπάρχουν καραβάκια στο λιμάνι που πραγματοποιούν μονοήμερες εκδρομές. Αξιοθέατα του νησιού εκτός από το Μοναστήρι, αποτελούν η Ιερά Σπηλιά της Αποκάλυψης, το μέρος όπου ο Άγιος Ιωάννης Θεολόγος έγραψε το βιβλίο της Αποκάλυψης, το Βαπτιστήριο, αλλά και οι Ανεμόμυλοι της Χώρας, ο Βράχος της Καλλικατσού καθώς και ο Αρχαιολογικός Χώρος Καστελίου.

Τέλος, παρά τον θρησκευτικό χαρακτήρα του νησιού πρέπει να γνωρίζετε ότι η νυχτερινή διασκέδαση δεν στερείται σε τίποτα από άλλα νησιά. Εντός της Χώρας υπάρχουν κάποια μπαράκια, ωστόσο τα κλαμπ του νησιού βρίσκονται στην Σκάλα. Το μέρος, όπου προσεγγίζει το πλοίο και όπου οι περισσότεροι επιλέγουν για την διαμονή τους.

Στο bookferry.gr μπορείτε να βρείτε τα πιο φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια για Πάτμο και να κάνετε άμεσα online κράτηση με απόλυτη ασφάλεια.

Ξενοδοχεία & Δωμάτια στην Πάτμο

Grikos Ξενοδοχείο

grikos ξενοδοχειο & δωματια πατμος
85500, Πάτμος
☏ 2247031167
[email protected]