Ακτοπλοϊκά εισιτήρια από/για Κάρπαθο

Κλείστε φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια για Κάρπαθο, ένα από τα πιο επιβλητικά και παραδοσιακά νησιά των Δωδεκανήσων.

Η Κάρπαθος είναι ένα ορεινό νησί, με πανέμορφες παραλίες, ξωκλήσια και πολλά ορεινά χωριά. Ο Όλυμπος είναι ένα από αυτά που αξίζει να επισκεφθεί κανείς για να δει τους κατοίκους να φορούν μέχρι και σήμερα τις παραδοσιακές φορεσιές στα ξακουστά πανηγύρια του χωριού.

Για αυτούς που αγαπούν την ορειβασία θα ανταμειφθούν πλήρως από το νησί. Αρκεί μια επίσκεψη στη Σπηλιά του Ποσειδώνα η οποία βρίσκεται δίπλα στον Όλυμπο.

Οι παραλίες του νησιού είναι ένα πραγματικό κόσμημα για τα Δωδεκάνησα με την παραλία του Αμπελά ωστόσο να κλέβει τις εντυπώσεις και τα …βραβεία για την φυσική ομορφιά της.

Στα Πηγάδια, την πρωτεύουσα του νησιού, θα βρείτε ταβέρνες με μερικές από τις πιο νόστιμες παραδοσιακές συνταγές. Αξίζει μια βόλτα στο Φοινίκι για ντόπια χοιρινά ενώ στον Λεύκο θα γευτείτε ίσως την καλύτερη κακαβιά.

Στο bookferry.gr μπορείτε να βρείτε τα πιο φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια για Κάρπαθο και να κάνετε άμεσα online κράτηση με απόλυτη ασφάλεια.

Πώς θα πάτε στην Κάρπαθο
Το νησί της Καρπάθου είναι προσβάσιμο καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου πραγματοποιώντας 3 δρομολόγια την εβδομάδα. (Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή). Από το λιμάνι του Πειραιά αναχωρούν πλοία για τα λιμάνια του νησιού (Πηγάδια, Διαφάνι) τόσο με συμβατικό πλοίο όσο και με ferries. Το ταξίδι με το συμβατικό πλοίο κάνει περίπου 7-10 ώρες (αναλόγως τις στάσεις σε άλλα νησιά) , ενώ με τα ferry boats διαρκεί 5:30 – 8:30 ώρες.
Λιμάνι Καρπάθου (AOK)
Η Κάρπαθος έχει δυο λιμάνια. Το κεντρικό λιμάνι του νησιού είναι τα Πηγάδια και το Διαφάνι το μικρό. Στα Πηγάδια, την πρωτεύουσα του νησιού, μπορείτε να βρείτε τα πάντα, είναι γεμάτη τουριστικά μαγαζάκια και όμορφα καφέ που εξυπηρετούν κάθε γούστο. Για όσους προτιμούν την ηρεμία, το Διαφάνι είναι ο κατάλληλος προορισμός. Μικρά παραθαλάσσια σπίτια, ψαρόβαρκες και καλά θαλασσινά.
Σύνδεση Καρπάθου με άλλα νησιά (λιμάνια)
Η Κάρπαθος έχει ακτοπλοϊκή σύνδεση με τον Πειραιά, την Ανάφη, την Χάλκη, το Ηράκλειο Κρήτης, την Κάρπαθο (Διαφάνι), την Κάσο, την Ρόδο, την Μήλο, την Σαντορίνη και την Σητεία (Κρήτη) .
Συγκοινωνίες - Μετακινήσεις
Η συγκοινωνία της Καρπάθου είναι αρκετά ανεπτυγμένη με τα λεωφορεία του νησιού να εκτελούν δρομολόγια από τα Πηγάδια σε όλο το νησί και κυρίως στα χωριά της. Μπορείτε να μετακινηθείτε και με ταξί όπως επίσης και να νοικιάσετε κάποιο όχημα για πιο άνετες μετακινήσεις. Υπάρχει δυνατότητα προ κράτησης από το διαδίκτυο πριν από την άφιξη σας στο νησί, το οποίο θα σας περιμένει το λιμάνι.

Online κρατήσεις φθηνών εισιτηρίων για/από Κάρπαθο

Για να βρείτε και να κλείσετε φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια online για Κάρπαθο χρησιμοποιήστε τη φόρμα αναζήτησης του bookferry.gr και επιλέξτε το λιμάνι αναχώρησης καθώς και την ημερομηνία που σας ενδιαφέρει.

Ακτοπλοϊκές Εταιρίες για Κάρπαθο