Ακτοπλοϊκά εισιτήρια από/για Λέρο

Κλείστε φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια για Λέρο, το νησί των Δωδεκανήσων με τις περισσότερες εναλλαγές στα τοπία του!

Η Λέρος απέχει με το πλοίο περίπου –ανάλογα με το δρομολόγιο και τις στάσεις- 10 ώρες από τον Πειραιά. Παρόλο που βρίσκεται πολύ κοντά στην Πάτμο, η οποία τα τελευταία χρόνια γνωρίζει μεγάλη τουριστική ανάπτυξη, δεν έχει την ίδια προσέλευση.

Πρόκειται για ένα ήρεμο νησί με λίγο τουρισμό, αλλά πολλές ομορφιές! Για όσους αγαπούν το ψάρεμα και τις καταδύσεις η Λέρος είναι το κατάλληλο νησί.

Η πρόσβαση στις παραλίες είναι πολύ εύκολη και για οικογένειες, ενώ τα αρμυρίκια δημιουργούν στις περισσότερες από αυτές φυσικές σκιές. Επομένως δεν χρειάζεται να κουβαλάτε ομπρέλες. Οι περισσότερες παραλίες έχουν βότσαλο, όμως υπάρχουν και αμμουδερές παραλίες με μεγάλη έκταση. Η πιο τουριστική είναι τα Άλιντα, όπου έχετε την δυνατότητα να δοκιμάσετε και θαλάσσια σπορ. Προχωρώντας βορειοανατολικά από τα Άλιντα, σε ένα δρόμο γεμάτο πεύκα, συναντάτε την παραλία Παναγιές, ενώ λίγο πιο κάτω βρίσκετε την παραλία Δύο Λισγάρια. Εκεί υπάρχει και beach bar το οποίο διοργανώνει και beach parties! Μπορείτε ακόμα να κολυμπήσετε στον Βρωμόλιθο, αλλά και στο Παντέλι, το οποίο είναι ένα από τα πιο όμορφα ψαροχώρια.

Εκτός από τα φυσικά τοπία στη Λέρο αξίζει να επισκεφτείτε το Κάστρο της Παναγίας, τα αρχοντικά Κανδιόγλου και Αντωνέλλου, που βρίσκονται στον Πλάτανο και λειτουργούν ως μουσεία λαϊκής τέχνης και τα ερείπια του ναού της Άρτεμις στο Παρθένι. Περάστε οπωσδήποτε τον παραδοσιακό οικισμό της Αγίας Μαρίνας. Είναι το μεγαλύτερο χωριό του νησιού, παρόλο που πρωτεύουσα είναι ο Πλάτανος.

Όσον αφορά την νυχτερινή ζωή, το νησί δεν στερείται τίποτα. Μπορείτε να βρείτε μπαρ με ελληνική και ξένη μουσική, αλλά και ταβέρνες με παραδοσιακά λέρικα τραγούδια και διασκέδαση που κρατάει μέχρι το πρωί.
Στο bookferry.gr μπορείτε να βρείτε τα πιο φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια για Σπέτσες και να κάνετε άμεσα online κράτηση με απόλυτη ασφάλεια.

Πώς θα πάτε στην Λέρο
Στη Λέρο μπορείτε να φτάσετε με πλοίο από τον Πειραιά, καταμαράν ή δελφίνι (από Ρόδο και Σάμο συνδέεται με όλα τα γύρω νησιά) ή αεροπλάνο. Η διάρκεια του ταξιδιού με πλοίο διαρκεί συνήθως από 8 έως 11 ώρες, ανάλογα με το δρομολόγιο. Τους θερινούς μήνες υπάρχουν συχνά δρομολόγια από τον Πειραιά, ενώ η σύνδεση με κοντινά νησιά, Κάλυμνο, Λειψούς, Αρκιούς, Αγαθονήσι, και Σάμο είναι καθημερινή. Επίσης, μπορείτε να φτάσετε στο νησί με αεροπλάνο.
Λιμάνι Λέρου (LER)
Η Λέρος έχει δύο λιμάνια. Το λιμάνι του νησιού το Λακκί, απέχει από την πρωτεύουσα, τον Πλάτανο, 4 χιλιόμετρα. Το Λακκί έχει εντυπωσιακά κτήρια με μοναδικά κτίρια, τα οποία θα έχετε την ευκαιρία να δείτε, αφού εκεί δένει το πλοίο. Το δεύτερο λιμάνι είναι η Αγία Μαρίνα, ο παραδοσιακός οικισμός με τους περισσότερους κατοίκους του νησιού.
Σύνδεση Λέρου με άλλα νησιά (λιμάνια)
Η Λέρος συνδέεται ακτοπλοϊκά με την Κω, τη Ρόδο, την Πάτμο, την Σύρο, καθώς και με την Κάλυμνο, τη Νίσυρο, τους Λειψούς, τους Αρκιούς, το Αγαθονήσι, τους Φούρνους και την Σάμο.
Συγκοινωνίες - Μετακινήσεις
Καθημερινά υπάρχουν αρκετά δρομολόγια δημοτικών λεωφορείων από την πρωτεύουσα για τις περισσότερες παραλίες και μέρη. Επίσης, μπορείτε να βρείτε ταξί στην πρωτεύουσα σε περίπτωση που επιθυμείτε να επισκεφτείτε πιο απομονωμένα μέρη. Σε περίπτωση που επιθυμείτε μπορείτε να επίσης να νοικιάσετε από εκεί αυτοκίνητο ή μηχανάκι.

Online κρατήσεις φθηνών εισιτηρίων για Λέρο

Για να βρείτε και να κλείσετε φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια για Λέρο χρησιμοποιήστε τη φόρμα αναζήτησης του bookferry.gr και επιλέξτε το λιμάνι αναχώρησης καθώς και την ημερομηνία που σας ενδιαφέρει.

Ακτοπλοϊκές Εταιρίες για Λέρο