Ακτοπλοϊκά εισιτήρια από/για Σπέτσες

Κλείστε φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια για Σπέτσες, το ιδιαίτερο νησί του Αργοσαρωνικού!

Οι Σπέτσες απέχουν μόλις 2 ώρες με το δελφίνι από τον Πειραιά και είναι ένας από τους top προορισμούς για όσους δεν θέλουν να οδηγούν στις διακοπές τους, αφού στο νησί οι μετακινήσεις γίνονται εύκολα με τα πόδια! Κατεβαίνοντας από το δελφίνι ο επισκέπτης νιώθει ότι περνάει σε μια άλλη εποχή: Πετρόκτιστα κτήρια, άμαξες και ποδήλατα συνθέτουν το σκηνικό στο κέντρο του νησιού, πάνω από το λιμάνι, την Ντάπια. Εκεί βρίσκονται τα περισσότερα καταλύματα, ενώ μπορεί κανείς να πάρει το πρωινό του με θέα την θάλασσα και να γευτεί τα περίφημα αμυγδαλωτά του νησιού.

Οι Σπετσιώτες έδωσαν μεγάλους αγώνες κατά την διάρκεια της ελληνικής επανάστασης και για τον λόγο αυτό έχει αρκετά σχετικά μουσεία και αξιοθέατα να επισκεφτείτε.Επίσης, στην δεξιότερη άκρη του νησιού υπάρχει ένας από τους παλιότερους φάρους που λειτούργησαν στην Ελλάδα. Η λειτουργία του ξεκίνησε το 1837.

Όσον αφορά τις παραλίες του νησιού υπάρχουναρκετές οργανωμένες, τις οποίες μπορείτε να επισκεφτείτε με τα πόδια ή το λεωφορείο, αλλά και αρκετές ανοργάνωτες. Οι πιο γνωστές παραλίες του νησιού είναι οι Σχολές, το Καϊκι και ο Βρέλλος (εδώ γίνεται η τελευταία στάση του λεωφορείου).

Αναφορικά με τη νυχτερινή ζωή έχει πάρα πολλά μικρά μπαράκια στα στενά του νησιού, ενώ περπατώντας κανένα τέταρτο με τα πόδια θα βρείτε τα παραλακιά κλαμπάκια, κυρίως για πιο… after καταστάσεις. Τέλος, τις Σπέτσες αξίζει να επισκεφτείτε τον Σεπτέμβριο, όπου πραγματοποιείται το έθιμο της Αρμάτας. Πρόκειται για την αναπαράσταση της Ναυμαχίας των Σπετσών τον Σεπτέμβριο του 1822, όπου οι Έλληνες νίκησαν τους Τούρκους.

Στο bookferry.gr μπορείτε να βρείτε τα πιο φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια για Σπέτσες και να κάνετε άμεσα online κράτηση με απόλυτη ασφάλεια.

Πώς θα πάτε στις Σπέτσες
Τις Σπέτσες μπορείτε να τις προσεγγίσετε με δύο τρόπους. Ο πιο εύκολος τρόπος είναι με τα ιπτάμενα δελφίνια και τα καταμαράν, τα οποία δεν μεταφέρουν αυτοκίνητα. Τα πλοία αναχωρούν από το λιμάνι του Πειραιά και η διάρκεια του ταξιδιού είναι συνήθως δύο ώρες. Μπορείτε επίσης να πάτε με το ΚΤΕΛ από Κηφισό προς Κρανίδι ή οδικώς από την Εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου προς Επίδαυρο μέχρι την Κόστα. Από το λιμάνι της Κόστα μπορείτε να περάσετε απέναντι είτε με ferry boat είτε με θαλάσσιο ταξί. Η διαδρομή Αθήνα Κόστα διαρκεί 3 ώρες. Τέλος μπορείτε να ταξιδέψετε από το Πορτοχέλι με δελφίνι ή καταμαράν. Η διάρκεια του ταξιδιού είναι 15 λεπτά.
Λιμάνι Σπετσών (SPE)
Οι Σπέτσες διαθέτουν δύο λιμάνια. Το νέο λιμάνι, που ονομάζεται Ντάπια, εξυπηρετεί όλα τα τουριστικά πλοία, τα δελφίνια, τα καταμαράν, τα ferry boats, τα σκάφη αναψυχής, τα καΐκια, αλλά και τα θαλάσσια ταξί. Το παλιό λιμάνι των Σπετσών που βρίσκεται στο αριστερό άκρο της πόλης χρησιμοποιείται πλέον από τα ιδιωτικά σκάφη αναψυχής, αλλά και από τους ψαράδες του νησιού.
Σύνδεση Σπετσών με άλλα νησιά (λιμάνια)
Οι Σπέτσες συνδέονται ακόμα με τα λιμάνια του Πόρου, της Ύδρας, της Ερμιόνης, ανάλογα με το δρομολόγιο του πλοίου, αλλά και με το Πορτοχέλι.
Συγκοινωνίες - Μετακινήσεις
Όπως σας αναφέρουμε και πιο πάνω οι περισσότερες μετακινήσεις γίνονται με τα πόδια, καθώς οι αποστάσεις είναι κοντινές. Ωστόσο, αν δεν σας αρέσει το περπάτημα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λεωφορείο για τις παραλίες, ταξί (κυρίως το βράδυ) ή να νοικιάσετε ποδήλατο. Το γεγονός ότι το νησί είναι επίπεδο κάνει εύκολη την διαδρομή με ποδήλατο. Τέλος, μπορείτε να νοικιάσετε άμαξα!

Online κρατήσεις φθηνών εισιτηρίων για/από Σπέτσες

Για να βρείτε και να κλείσετε φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια για/από  Σπέτσες χρησιμοποιήστε τη φόρμα αναζήτησης του bookferry.gr και επιλέξτε το λιμάνι αναχώρησης καθώς και την ημερομηνία που σας ενδιαφέρει.

Ακτοπλοϊκές Εταιρίες για Σπέτσες