Ακτοπλοϊκά εισιτήρια από/για Σαμοθράκη

Κλείστε φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια για Σαμοθράκη , ένα νησί ¨κόσμημα¨ στην άκρη του Αιγαίου.

Η Σαμοθράκη είναι ένα νησί γνωστό για την ιδιαίτερη ενέργεια που μεταφέρει στους επισκέπτες του. Όλοι λένε πως πρέπει να το επισκεφτείς για να νιώσεις το συναίσθημα που σου προκαλεί. Είναι ένας διαφορετικός προορισμός, καθόλου τουριστικός αλλά φιλικός προς τους επισκέπτες του. Στη Σαμοθράκη δεν θα βρείτε νυχτερινή ζωή ή κοσμικά στέκια. Θα βρείτε όμως την απόλυτη γαλήνη και άγρια φύση ανάμεσα στις Βάθρες και τους καταρράκτες που κρύβονται στο βουνό του Φονιά. Πολλοί προτιμούν τα παγωμένα νερά στις Βάθρες αντί της θάλασσας. Ωστόσο αν θέλετε να εξερευνήσετε και τις παραλίες του νησιού, οι Κήποι, στο τέρμα του δρόμου από το λιμάνι της Καμαριώτισσας προς τη βόρεια ακτογραμμή, είναι από τις πιο ήρεμες και όμορφες παραλίες. Η Παχιά Άμμος σε αντίθεση με τους Κήπους που έχουν βότσαλο, είναι η απόλυτη παραλία για τους φανατικούς της αμμουδιάς. Συνδυάζει το καταγάλανο νερό, με την χρυσή άμμο και το Μπιτς μπαρ με την μουσική και τις ξαπλώστρες. Αν προτιμάτε κάτι πιο ήρεμο μπορείτε να επιλέξετε την αριστερή της πλευρά. Οι Μακρυλιές και το Λάκκωμα είναι άλλες δυο επιλογές για όσους αγαπούν την ηρεμία. Όπως σε κάθε ελληνικό νησί, έτσι και στη Σαμοθράκη θα βρείτε καλό ψάρι. Ωστόσο για αυτό που φημίζεται το νησί είναι για το κατσικάκι. Θα το καταλάβετε μόλις φτάσετε και ανεβείτε προς την χώρα, καθώς θα τα δείτε να …βολτάρουν παντού. Το νησί διαθέτει αρκετά ενοικιαζόμενα δωμάτια, αν θέλετε όμως να ζήσετε την εμπειρία στον απόλυτο βαθμό υπάρχει και η επιλογή του camping. Η Χώρα του νησιού είναι χτισμένη ψηλά στο βουνό. Εκεί υπάρχει και το μοναδικό σούπερ μάρκετ και το γνωστό πλέον στους φίλους του νησιού καφενείο, κάτω από τα πλατάνια, στην πλατεία της Χώρας, στα Θέρμα.

Στο bookferry.gr μπορείτε να βρείτε τα πιο φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια για Σαμοθράκη και να κάνετε άμεσα online κράτηση με απόλυτη ασφάλεια.

Πώς θα πάτε στη Σαμοθράκη
Η Σαμοθράκη συνδέεται απευθείας μόνο με το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης . Μπορείτε να μεταβείτε στο λιμάνι είτε με ΚΤΕΛ ή με το ιδιωτικό σας όχημα. Τους καλοκαιρινούς μήνες πραγματοποιούνται δρομολόγια από την Καβάλα και την Λήμνο.
Λιμάνι Σαμοθράκης (SAM)
Το λιμάνι της Σαμοθράκης, η Καμαριώτισσα, βρίσκεται στη βορειοδυτική άκρη του νησιού. Είναι ένα μικρό ψαροχώρι, με τουριστικά μαγαζάκια, που υποδέχεται όλο τον όγκο των επισκεπτών του νησιού. Είναι ο πιο κοσμοπολίτικος προορισμός του νησιού, αφού εκεί συγκεντρώνεται όλη η νυχτερινή ζωή. Κοντά στο λιμάνι θα βρείτε αρκετές οργανωμένες παραλίες, από τις λίγες που υπάρχουν στο νησί.
Σύνδεση Σαμοθράκης με άλλα νησιά (λιμάνια)
Η Σαμοθράκη έχει ακτοπλοϊκή σύνδεση με το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης με συμβατικό πλοίο αλλά και ταχύπλοο. Τους καλοκαιρινούς μήνες εκτελούνται δρομολόγια και από το λιμάνι της Καβάλας αλλά και της Λήμνου.
Συγκοινωνίες - Μετακινήσεις
Κατά του θερινούς μήνες υπάρχει ένα δημοτικό λεωφορείο που καλύπτει τη διαδρομή από το λιμάνι προς τα camping του νησιού και τα Θέρμα , με μια στάση στην Παλαιόπολη όπου βρίσκεται το Ιερό των Μεγάλων Θεών. Ταξί δεν υπάρχουν, ωστόσο κάτι που συνηθίζεται στο νησί είναι το auto stop.

Online κρατήσεις φθηνών εισιτηρίων για Σαμοθράκη

Για να βρείτε και να κλείσετε online φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια για Σαμοθράκη χρησιμοποιήστε τη φόρμα αναζήτησης του bookferry.gr και επιλέξτε το λιμάνι αναχώρησης καθώς και την ημερομηνία που σας ενδιαφέρει.

 

Ακτοπλοϊκές Εταιρίες για Σαμοθράκη

    • Σαμοθράκη – Αλεξανδρούπολη