Ακτοπλοϊκά εισιτήρια από/για Αμοργό

Κλείστε φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια για την Αμοργό.

Η Αμοργός είναι το νοτιοανατολικότερο κυκλαδίτικο νησί του Αιγαίου. Αποτελεί ιδανικό προορισμό για όσους λατρεύουν την πεζοπορία, καθώς έχει δεκάδες εντυπωσιακές διαδρομές που μπορείτε να ακολουθήσετε.

Όσον αφορά την διαμονή σας έχετε πολλές επιλογές. Εκτός από την Χώρα, όπου είναι πανέμορφα, αλλά πρέπει να προβλέψετε αρκετό καιρό πριν για κατάλυμα, αφού διαθέτει λίγα, μπορείτε να μείνετε στα Κατάπολα (το βασικό λιμάνι) ή στην Αιγιάλη.

Οι παραλίες του νησιού παρουσιάζουν μεγάλες διακυμάνσεις, ενώ υπάρχουν αρκετές απόκρημνες παραλίες, καθώς και πολλοί μικροί όρμοι και ακρωτήρια. Η πιο δημοφιλής παραλία του νησιού είναι η Αγία Άννα. Αμμουδερή παραλία με λίγο, ψιλό βότσαλο, γαλανά νερά, πολύχρωμα ψάρια! Άλλες παραλίες είναι αυτή της Αιγιάλης, ενώ πιο ιδιαίτερης ομορφιάς παραλίες της Αμοργού είναι ο Όρμος του Μούρου, η Καλοταρίτισσα, η Μαύρη Μύτη, ο Κάτω Κάμπος, ο Χόχλακας, ο Μικρός και ο Μεγάλος Ρούκουνας, το Λιμενάρι, ο Κόρακας και το Κάτω Κρωτήρι. Επίσης, αξίζει να επισκεφτείτε και να κολυμπήσετε στα νερά της Νικουριάς και της Γραμβούσσας. Πρόκειται για τις δύο μεγαλύτερες κοντινές νησίδες στην Αμοργό και βρίσκονται στο νοτιοδυτικό άκρο του νησιού.

Η νυχτερινή ζωή του νησιού βρίσκεται ως επί το πλείστον στη Χώρα, όπου υπάρχουν δύο – τρία γνωστά μπαράκια, αλλά και στην Αιγιάλη, όπου εκτός από μπαράκια, υπάρχει και το μοναδικό after club του νησιού.

Τέλος πρέπει να επισκεφτείτε οπωσδήποτε ένα βράδυ τα Θολάρια, χωριό δίπλα στην Αιγιάλη με παραδοσιακές ταβέρνες και μουσική. Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε το Βυζαντινό Μοναστήρι της Παναγίας της Χαζοβιώτισσας, ένα εκπληκτικό μοναστήρι, με ευγενέστατους μοναχούς και απίστευτη θέα. Επίσης, ιδιαίτερης ομορφιάς αξιοθέατα του νησιού αποτελεί Το Κάστρο στη Χώρα, που χτίστηκε τον 13ο αιώνα, αλλά και ο Ενετικός Πύργος.

Στο bookferry.gr μπορείτε να βρείτε τα πιο φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια για / από Αμοργό και να κάνετε άμεσα online κράτηση με απόλυτη ασφάλεια.

Πώς θα πάτε στην Αμοργό

Η Αμοργός απέχει από την Αθήνα από 7 έως 9 ώρες με πλοίο της γραμμής και 4 με 5 με ταχύπλοο, ανάλογα με το δρομολόγιο που θα επιλέξετε. Πλοία φεύγουν τόσο από Πειραιά όσο και από Ραφήνα με προορισμό ή τα Κατάπολα ή την Αιγιάλη και τα δρομολόγια είναι αρκετά συχνά τους θερινούς μήνες. Η Αμοργός συνδέεται επίσης με τα νησιά των Κυκλάδων, αλλά και με τα Δωδεκάνησα. Τέλος, μπορείτε να ταξιδέψετε αεροπορικώς μέχρι την Πάρο, την Μύκονο ή την Νάξο και από εκεί να χρησιμοποιήσετε κάποιο δρομολόγιο πλοίου που σας βολεύει. Κλείστε φθηνά αεροπορικά εισιτήρια για Αμοργό στο e-airtickets.gr.

Λιμάνι Αμοργού (EGA)

Η Αμοργός έχει δύο λιμάνια: Τα Κατάπολα και την Αιγιάλη. Τα Κατάπολα είναι το βασικό λιμάνι της Χώρας, καθώς απέχει σχεδόν πέντε χιλιόμετρα. Η Αιγιάλη, βρίσκεται στην άλλη πλευρά του νησιού, και οι μετακινήσεις προς τη Χώρα και τις περισσότερες παραλίες είναι λίγο πιο δύσκολες. Ωστόσο, αποτελεί από μόνη της τουριστικό θέρετρο, καθώς μπορεί ο επισκέπτης να βρει τα πάντα εκεί. Από ταβέρνες και μπαράκια, μέχρι afterclub!

Σύνδεση Αμοργού με άλλα νησιά (λιμάνια)

Η Αμοργός συνδέεται επίσης με την Πάρο, τη Νάξο, την Μύκονο, την Ίο, την Σαντορίνη, την Τήνο, την Άνδρο, την Σύρο και τα Δωδεκάνησα, όπως την Πάτμο, την Κω, την Ρόδο. Επίσης, σύνδεση υπάρχει με τη Δονούσα, την Σχοινούσα, την Ηρακλειά και τα Κουφονήσια, καθώς και με την Σίφνο και την Μήλο.

Συγκοινωνίες – Μετακινήσεις

Στην Αμοργό οι μετακινήσεις αποτελούν ένα μειονέκτημα, λόγω των πολλών… στροφών και της έλλειψης φωταγώγησης σε αρκετά σημεία! Το νησί έχει σχετικά μεγάλες αποστάσεις και παρόλο που στο μεγαλύτερο μέρος του οδικού δικτύου ο δρόμος είναι καλός οι στροφές που δυσκολεύουν τον οδηγό. Ωστόσο, το αυτοκίνητο ή το μηχανάκι είναι απαραίτητο, οπότε φροντίστε εγκαίρως τα εισιτήρια σας αν επιθυμείτε να πάρετε το δικό σας όχημα. Σε άλλη περίπτωση μπορείτε να νοικιάσετε από εκεί αυτοκίνητο ή μηχανάκι. Αλλιώς υπάρχει το λεωφορείο του νησιού, τα δρομολόγια του οποίου είναι συχνά, καθώς και ταξί.

Online κρατήσεις φθηνών εισιτηρίων για Αμοργό

Για να βρείτε και να κλείσετε φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια για Αμοργό χρησιμοποιήστε τη φόρμα αναζήτησης του bookferry.gr και επιλέξτε το λιμάνι αναχώρησης καθώς και την ημερομηνία που σας ενδιαφέρει.

Ακτοπλοϊκές Εταιρίες για Αμοργό

  Παραλίες Αμοργού

  • Αγία Άννα
  • Άγιος Παύλος
  • Αιγιάλη
  • Γραμβούσα
  • Καλοταρίτισσα-Κάτω Μεριά
  • Κατάπολα
  • Λεβρωσός-Αιγιάλη
  • Μαλτέζι-Κατάπολα
  • Μούρου
  • Παραδείσια-Κάτω Μεριά

  Δρομολόγια από/για Αμοργό

  Ακτοπλοϊκά Δρομολόγια για Aμοργό από Πειραιά

  Στον πίνακα μπορείτε να δείτε ενδεικτικά ακτοπλοϊκά δρομολόγια και πλοία, για Aμοργό από Πειραιά. Για να δείτε όλα τα τελικά δρομολόγια και τις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων για Aμοργό , χρησιμοποιείστε την φόρμα που βρίσκεται στο πάνω μέρος της σελίδας.

  ΗΜΕΡΑ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΟΥ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟΥΩΡΕΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ – ΑΦΙΞΗΣΑΚΤΟΠΛΟΪΚΑ
  ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ
  ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑΠΛΟΙΟ
  Δευτέρα07:15 – 13:05Πειραιάς – ΑμοργόςHELLENIC SEAWAYSHIGHSPEED 4
  Τρίτη07:00 – 14:00Πειραιάς – ΑμοργόςSEA JETSSEAJET2
  Τρίτη07:15 – 13:05Πειραιάς – ΑμοργόςHELLENIC SEAWAYSHIGHSPEED 4
  Τρίτη17:30 – 02:50Πειραιάς – ΑμοργόςBLUE STAR FERRIESBLUE STAR NAXOS
  Τετάρτη07:00 – 14:00Πειραιάς – ΑμοργόςSEA JETSSEAJET2
  Τετάρτη07:15 – 13:05Πειραιάς – ΑμοργόςHELLENIC SEAWAYSHIGHSPEED 4
  Πέμπτη07:15 – 13:05Πειραιάς – ΑμοργόςHELLENIC SEAWAYSHIGHSPEED 4
  Παρασκευή07:15 – 13:05Πειραιάς – ΑμοργόςHELLENIC SEAWAYSHIGHSPEED 4
  Παρασκευή17:30 – 02:00Πειραιάς – ΑμοργόςBLUE STAR FERRIESBLUE STAR NAXOS
  Σάββατο07:00 – 14:00Πειραιάς – ΑμοργόςSEA JETSSEAJET2
  Σάββατο07:15 – 13:05Πειραιάς – ΑμοργόςHELLENIC SEAWAYSHIGHSPEED 4
  Κυριακή07:15 – 13:05Πειραιάς – ΑμοργόςHELLENIC SEAWAYSHIGHSPEED 4
  Κυριακή17:30 – 02:50Πειραιάς – ΑμοργόςBLUE STAR FERRIESBLUE STAR NAXOS
  *Τα δρομολόγια πλοίων ενδέχεται να έχουν υποστεί αλλαγές. Για να βρείτε το δρομολόγιο που επιθυμείτε & να κλείσετε ακτοπλοϊκά εισητήρια για Αμοργό, κάντε αναζήτηση στην φόρμα του bookferry.gr που βρίσκεται στο πάνω μέρος της σελίδας.

  Ξενοδόχεια & Δωμάτια στην Αμοργό

  Υπερια Ξενοδοχειο Αιγιαλη Αμοργος

  YPERIA, Αμοργός

  Αιγιάλη, Αμοργός
  ☏ 2285073084
  [email protected]

  PAGALI, Αμοργός

  Λαγκάδα, Αμοργός
  ☏ 2285073310
  [email protected]

  παγκαλη αμοργος ενοικιαζομενα δωματια
  michail studios ενοικιαζομενα δωματια αμοργος

  Μιχαήλ Στούντιο

  Χώρα Αμοργού
  ☏ 2285071111
  [email protected]

  Aegialis Hotel & Spa

  Αιγιάλη Αμοργού
  ☏ 302285073393
  [email protected]

  aegialis hotel and spa amorgos ksenodoxeio