Νησιά με αεροδρόμια στην Ελλάδα

νησια με αεροδρομιο

Η Ελλάδα φιλοξενεί πάνω από 200 κατοικημένα νησιά, το καθένα με το δικό του μοναδικό πολιτισμό, ιστορία και ομορφιά, αλλά ποια από αυτά τα νησιά έχουν αεροδρόμιο; Ενώ ορισμένα από αυτά τα νησιά είναι προσβάσιμα μόνο με πλοίο, πολλά από αυτά διαθέτουν αεροδρόμια που προσφέρουν απευθείας πτήσεις από και προς την Αθήνα αλλά και προς μεγάλες πόλεις της Ευρώπης και όχι μόνο. Αν σχεδιάζετε ένα ταξίδι στα ελληνικά νησιά και θέλετε να αποφύγετε τις χρονοβόρες διαδρομές με πλοίο, δείτε μερικά από εκείνα που μπορείτε να επισκεφθείτε με αεροπλάνο και διαθέτουν αεροδρόμιο.

Οι επισκέπτες του εξωτερικού, είναι χρήσιμο να γνωρίζετε ποια ελληνικά νησιά έχουν τα δικά τους αεροδρόμια όταν σχεδιάζετε τις διακοπές σας στην Ελλάδα, ειδικά αν θέλετε να συμπεριλάβετε περισσότερους από έναν προορισμούς στο ταξιδιωτικό σας δρομολόγιο.

Για παράδειγμα, αν θέλατε να επισκεφθείτε την Αθήνα, τη Σαντορίνη και τη Μύκονο, θα είχατε πολλές επιλογές για να μετακινηθείτε.

Το ένα θα ήταν να πετάξετε στο αεροδρόμιο της Αθήνας και μετά να πάρετε μια πτήση κατευθείαν για Σαντορίνη. Στη συνέχεια, θα μπορούσατε να πάρετε ένα πλοίο για τη Μύκονο και από εκεί να επιστρέψετε στην Αθήνα.

Ένα άλλο, θα ήταν να πετάξετε απευθείας στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Μυκόνου, και στη συνέχεια να πάρετε ένα πλοίο για τη Σαντορίνη και μια πτήση επιστροφής στην Αθήνα.

Ποια είναι τα νησιά με αεροδρόμιο στην Ελλάδα;

Χανιά, Κρήτη – Κρατικός Αερολιμένας Χανίων “Ι. Δασκαλογιάννης” ( IATA: CHQ, ΥΠΑ: ΚΑΧΝΔ, ICAO: LGSA  
Ηράκλειο, Κρήτη – Κρατικός Αερολιμένας Ηρακλείου “Ν.Καζαντζάκης” ( IATA: HER, ICAO: LGIR, ΥΠΑ: ΚΑΗΚ )
Σητεία, Κρήτη – Δημοτικός Αερολιμένας Σητείας (IATA: JSH, ICAO: LGST, ΥΠΑ: ΔΑΣΤ)
Κέρκυρα – Κρατικός Αερολιμένας Κέρκυρας Ι. Καποδίστριας (IATA: CFU, ICAO: LGKR, ΥΠΑ: ΚΑΚΚ)
Κάρπαθος – Κρατικός Αερολιμένας Καρπάθου (ΚΑΚΠ) (IATA: AOK, ICAO: LGKP, ΥΠΑ: ΚΑΚΠ)
Κεφαλονιά – Κρατικός Αερολιμένας Κεφαλληνίας (IATA: EFL, ICAO: LGKF, ΥΠΑ: ΚΑΚΦ)
Κως – Κρατικός Αερολιμένας Κώ “Ιπποκράτης” (IATA: KGS, ICAO: LGKO, ΥΠΑ: ΚΑΚΩΙ)
Λήμνος – Κρατικός Αερολιμένας Λήμνου “Ηφαιστος” (IATA: LXS, ICAO: LGLM, ΥΠΑ: ΚΑΛΜΗ)
Μυτιλήνης Λέσβος – Κρατικός Αερολιμένας Μυτιλήνης (Λέσβος)  “Οδ. Ελύτης” (IATA: MJT, ICAO: LGMT, ΥΠΑ: ΚΑΜΤΕ)
Μύκονος – Κρατικός Αερολιμένας Μυκόνου “ΜΑΝΤΩ ΜΑΥΡΟΓΕΝΗ) (IATA: JMK, ICAO: LGMK, ΥΠΑ: ΚΑΜΚ)
Πάρος – Κρατικός Αερολιμένας Πάρου (IATA: PAS, ICAO: LGPA, ΥΠΑ: ΚΑΠΑ)
Ρόδος – Κρατικός Αερολιμένας Ρόδου “Διαγόρας” (IATA: RHO, ICAO: LGRP, ΥΠΑ: ΚΑΡΔ)
Σαντορίνη (Θύρα) – Κρατικός Αερολιμένας Σαντορίνης (Θύρα) (IATA: JTR, ICAO: LGSR, ΥΠΑ: ΚΑΣΡ)
Σάμος – Κρατικός Αερολιμένας Σάμου “Αρίσταρχος ο Σάμιος” (IATA: SMI, ICAO: LGSM, ΥΠΑ: ΚΑΣΜ)
Σκιάθος – Κρατικός Αερολιμένας Σκιάθου “Α.Παπαδιαμάντης” (IATA: JSI, ICAO: LGSK, ΥΠΑ: ΚΑΣΚ)
Ζάκυνθος – Κρατικός Αερολιμένας Ζακύνθου “Δ. Σολωμός” (IATA: ZTH, ICAO: LGZA, ΥΠΑ: ΚΑΖΑΣ)
Αστυπάλαια – Κρατικός Αερολιμένας Αστυπάλαιας (IATA: JTY, ICAO: LGPL, ΥΠΑ: ΚΑΠΛ)
Χίος – Κρατικός Αερολιμένας Χίου ( IATA: JKH, ICAO: LGHI, ΥΠΑ: ΚΑΧΙΟ)
Ικαρία – Κρατικός Αερολιμένας Νήσου Ικαρίας (IATA: JIK, ICAO: LGIK, ΥΠΑ: ΚΑΙΡ)
Κάλυμνος – Κρατικός Αερολιμένας Καλύμνου (IATA: JKL, ICAO: LGKY, ΥΠΑ: ΚΑΚΜ)
Κάσος – Δημοτικός Αερολιμένας Κάσου (IATA: KSJ, ICAO: LGKS, ΥΠΑ: ΔΑΚΑ)
Καστελόριζο – Δημοτικός Αερολιμένας Καστελοριζου (IATA: KZS, ICAO: LGKJ, ΥΠΑ:ΔΑΖΟ)
Λέρος – Δημοτικός Αερολιμένας Λέρου (IATA: LRS, ICAO: LGLE, ΥΠΑ: ΔΑΛΕ)
Κύθηρα – Κρατικός Αερολιμένας Κυθήρων “Αλέξανδρος Ωνάσης” (IATA: KIT, ICAO: LGKC, ΥΠΑ: ΚΑΚΘΩ)
Μήλος – Κρατικός Αερολιμένας Μήλου (IATA: MLO, ICAO: LGML, ΥΠΑ: ΚΑΜΛ)
Νάξος – Κρατικός Αερολιμένας Νάξου (IATA: JNX, ICAO: LGNX, ΥΠΑ: ΚΑΝΞ)
Σκύρος – Κρατικός Αερολιμένας Σκύρου (IATA: SKU, ICAO: LGSY, ΥΠΑ: ΚΑΣΥ)
Σύρος – Κρατικός Αερολιμένας Σύρου Δημήτριος Βικέλας” (IATA: JSY, ICAO: LGSO, ΥΠΑ: (ΚΑΣΟΒ)

Αεροδρόμια στην Κρήτη

Η Κρήτη είναι το μεγαλύτερο ελληνικό νησί και όπως θα περίμενε κανείς δέχεται πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού. Τα Χανιά και το Ηράκλειο είναι τα δύο κύρια αεροδρόμια της Κρήτης.

Αεροδρόμιο Χανίων “Ι. Δασκαλογιάννης” : Συνδέσεις με ευρωπαϊκούς κυρίως προορισμούς, καθώς και πτήσεις εσωτερικού.

Αεροδρόμιο Ηρακλείου “Ν.Καζαντζάκης” : Το κύριο αεροδρόμιο της Κρήτης και το δεύτερο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο στην Ελλάδα μετά το Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας. 

Αεροδρόμιο Σητείας : Ο αερολιμένας βρίσκεται 1 χιλιόμετρο βόρεια-βορειοδυτικά του κέντρου της πόλης  Σητείας, στην κορυφή του λόφου Μπόντα,  λειτουργεί από το 1984, οπότε κι έγιναν τα εγκαίνια του πρώτου αεροδρομίου συνολικής έκτασης 42 στρεμμάτων.

Το  2002 έγιναν τα εγκαίνια του νέου πεδίου ελιγμών συνολικής έκτασης 1922 στρεμμάτων, συμπεριλαμβανομένων προσωρινών εγκαταστάσεων 500 τ.μ. και ΠΕΑ και τον Ιούλιο του 2015 αφού μεταφέρθηκαν οι υπηρεσίες και οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον Αερολιμένα στις νέες κτιριακές εγκαταστάσεις έκτασης 7.500 τ.μ., λειτουργούν από τον Αύγουστο του 2015.

νησια με αεροδρομιο κυκλαδες

Αεροδρόμια στα νησιά των Κυκλάδων 

Η πτήση προς τα νησιά των Κυκλάδων είναι ένας καλός τρόπος για να ξεκινήσετε μια περιπέτεια με ταξίδια σε αυτή τη δημοφιλή νησιωτική αλυσίδα. Τόσο η Σαντορίνη όσο και η Μύκονος έχουν πολλές επιλογές όσον αφορά τις διεθνείς πτήσεις καθώς και τις συνδέσεις με Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Τα νησιά των Κυκλάδων με αεροδρόμια είναι:

Αεροδρόμιο Μήλου : Οι ελληνικές αεροπορικές εταιρείες Olympic Air και Sky Express πραγματοποιούν πτήσεις προς τη Μήλο από την Αθήνα.

Αεροδρόμιο Μυκόνου “ΜΑΝΤΩ ΜΑΥΡΟΓΕΝΗ : Σύνδεση με ευρωπαϊκούς προορισμούς καθώς και με άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Αεροδρόμιο Νάξου : Λαμβάνοντας υπόψη ότι η Νάξος είναι το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων, είναι ίσως έκπληξη το γεγονός ότι έχει μόνο ένα μικρό εθνικό αεροδρόμιο με συνδέσεις με την Αθήνα.

Αεροδρόμιο Πάρου : Το αεροδρόμιο της Πάρου δέχεται πλέον εποχικές πτήσεις τσάρτερ από ορισμένους ευρωπαϊκούς προορισμούς, το αεροδρόμιο της Πάρου έχει τακτικές συνδέσεις με την Αθήνα.

Αεροδρόμιο Σαντορίνης (Θύρα) : Το αεροδρόμιο βρίσκεται 6 χιλιόμετρα από την πόλη Φηρών στην περιοχή “Μονόλιθος” και λειτουργεί από το 1976.

Αεροδρόμιο Σύρου : Μπορεί η Σύρος να είναι η πρωτεύουσα των Κυκλάδων, αλλά ο ενιαίος διάδρομος απογείωσης δέχεται μόνο μικρότερα αεροπλάνα κυρίως από την Αθήνα.

ποια νησια εχουν αεροδρομιο στις κυκλαδες

Αεροδρόμια στα Ιόνια νησιά της Ελλάδας

Στα ανοιχτά της δυτικής ακτογραμμής της ηπειρωτικής Ελλάδας, τα νησιά του Ιονίου αποτελούν δημοφιλή προορισμό διακοπών για τους Ευρωπαίους. Με διεθνείς πτήσεις που συνδέουν την Κέρκυρα και τη Ζάκυνθο με βασικές ευρωπαϊκές πόλεις, αποτελούν επίσης προορισμούς οργανωμένων περιηγήσεων.

Αεροδρόμιο Κέρκυρας : Η Κέρκυρα είναι ένας δημοφιλής προορισμός διακοπών, ειδικά για τους Βρετανούς, υπάρχουν διεθνείς και εθνικές πτήσεις προς την Κέρκυρα όλο το χρόνο.

Αεροδρόμιο Κεφαλονιάς : Διεθνές Αεροδρόμιο Κεφαλονιάς (Άννα Πολλάτου) με εσωτερικές και διεθνείς συνδέσεις. To αεροδρόμιο βρίσκεται 8 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα του Νομού, το Αργοστόλι και λειτούργησε το 1971.

Αεροδρόμιο Κυθήρων : Αν και χαρακτηρίζεται ως νησί του Ιονίου, δεν θα το σκεφτόσασταν αν κοιτούσατε τον χάρτη! Συνδέσεις με την Αθήνα.

Αεροδρόμιο Ζακύνθου : Με συνδέσεις με πολλές ευρωπαϊκές πόλεις, η Ζάκυνθος ή η Ζάκυνθος όπως είναι επίσης γνωστή είναι ένας δημοφιλής προορισμός διακοπών κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Αεροδρόμια στα Δωδεκάνησα της Ελλάδας

Αεροδρόμιο Αστυπάλαιας:  Οι επιλογές πτήσεων είναι περιορισμένες, με το Sky Express να πετάει προς Αθήνα, Κάλυμνο, Κω, Λέρο και Ρόδο.

Αεροδρόμιο Καλύμνου: Το αεροδρόμιο βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα του νησιού, σε απόσταση επτά χιλιομέτρων από το κέντρο της πόλεως της Καλύμνου (Πόθια) και η λειτουργία του ξεκίνησε τον Αύγουστο 2006.

Αεροδρόμιο Καρπάθου: Το αεροδρόμιο  βρίσκεται 15 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά από το κέντρο της πόλης και λειτουργεί από το 1970. Το εμβαδόν των κτιριακών του εγκαταστάσεων είναι 700 τ.μ.

Αεροδρόμιο Κάσου: Η Sky Express εκτελεί δρομολόγια από Κάσο προς Ρόδο και Κάρπαθο.

Αεροδρόμιο Καστελόριζου : Η Olympic Air πετάει μέσα και έξω από το Αεροδρόμιο του Καστελλόριζου με μικρά αεροπλάνα.

Αεροδρόμιο Κως : Το καλοκαίρι πραγματοποιούνται πτήσεις τσάρτερ που συνδέουν ορισμένες ευρωπαϊκές πόλεις με την Κω. Επίσης πτήσεις από Αθήνα προς Κω σε τακτική βάση.

Αεροδρόμιο Λέρου: Ο δημοτικός αερολιμένας Λέρου βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του νησιού, στη θέση  Παρθένι και σε απόσταση 9 χλμ. από το κέντρο της Λέρου – Πλάτανος.

Αεροδρόμιο Ρόδου : Για τους ξένους ταξιδιώτες, η Ρόδος είναι ένα καλό σημείο εισόδου στα Δωδεκάνησα. Πολλές πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού προς αυτό το σημαντικό νησί.

Αεροδρόμια στα νησιά των Σποράδων

Αεροδρόμιο Σκιάθου : Μερικές εποχικές και τσάρτερ διεθνείς πτήσεις πηγαίνουν στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Σκιάθου, καθώς και πτήσεις εσωτερικού προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Αεροδρόμιο Σκύρου : Η Olympic Air πετά για Αθήνα και η Sky Express έχει πτήσεις για Θεσσαλονίκη.

Αεροδρόμια στα ελληνικά νησιά του Βορείου Αιγαίου

Αεροδρόμιο Χίου : Η Χίος έχει πτήσεις προς τους παρακάτω προορισμούς στην Ελλάδα – Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λήμνος, Μυτιλήνη, Ρόδος, Σάμος και Θεσσαλονίκη.

Αεροδρόμιο Ικαρίας : Ένα από τα λίγα μέρη στον κόσμο όπου οι άνθρωποι ζουν περισσότερο. Μπορείτε να φτάσετε στην Ικαρία με αεροπλάνο από Αθήνα, Λήμνο και Θεσσαλονίκη. Ο κρατικός αερολιμένας Ικαρίας βρίσκεται στο Ν.Α. άκρο του νησιού, και απέχει 12 χιλ. από την πρωτεύουσα του νησιού  Άγιο Κήρυκο, και 52 χιλ. από τον Εύδηλο και λειτούργησε  για πρώτη φορά στις το 1995.

Αεροδρόμιο Λέσβου : Διεθνείς πτήσεις με πολλούς ευρωπαϊκούς προορισμούς, καθώς και εθνικές πτήσεις προς Αθήνα, Χίο, Λήμνο, Ρόδο, Σάμο και Θεσσαλονίκη.

Αεροδρόμιο Λήμνου : Εποχικές πτήσεις τσάρτερ φτάνουν στη Λήμνο από τη Λιουμπλιάνα και το Λονδίνο-Γκάτγουικ. Η Olympic Air και η Sky Express συνδέουν τη Λήμνο με Αθήνα, Ικαρία, Θεσσαλονίκη, Χίο, Μυτιλήνη, Ρόδο και Σάμο.

Αεροδρόμιο Σάμου : Η γενέτειρα του Πυθαγόρα, η Σάμος έχει πολλές διεθνείς και εσωτερικές πτήσεις.

Λίστα ελληνικών νησιών με αεροδρόμια για πτήσεις εσωτερικού & εξωτερικού

Αυτά είναι τα νησιά της Ελλάδας με διεθνή αεροδρόμια. Θα πρέπει να σημειώσετε ότι παρόλο που μπορεί να ταξινομηθούν ως διεθνή αεροδρόμια, ορισμένα ενδέχεται να συνδέονται μόνο με έναν ή δύο άλλους προορισμούς στην Ευρώπη και μόνο σε ορισμένες περιόδους του έτους.

Τα νησιά της Ελλάδας με αεροδρόμια που πραγματοποιούν πτήσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, είναι: 

  • Χανιά, Κρήτη – Κρατικός Αερολιμένας Χανίων “Ι. Δασκαλογιάννης” ( IATA: CHQ, ΥΠΑ: ΚΑΧΝΔ, ICAO: LGSA  
  • Ηράκλειο, Κρήτη – Κρατικός Αερολιμένας Ηρακλείου “Ν.Καζαντζάκης” ( IATA: HER, ICAO: LGIR, ΥΠΑ: ΚΑΗΚ )
  • Σητεία, Κρήτη – Δημοτικός Αερολιμένας Σητείας (IATA: JSH, ICAO: LGST, ΥΠΑ: ΔΑΣΤ)
  • Κέρκυρα – Κρατικός Αερολιμένας Κέρκυρας Ι. Καποδίστριας (IATA: CFU, ICAO: LGKR, ΥΠΑ: ΚΑΚΚ)
  • Κάρπαθος – Κρατικός Αερολιμένας Καρπάθου (ΚΑΚΠ) (IATA: AOK, ICAO: LGKP, ΥΠΑ: ΚΑΚΠ)
  • Κεφαλονιά – Κρατικός Αερολιμένας Κεφαλληνίας (IATA: EFL, ICAO: LGKF, ΥΠΑ: ΚΑΚΦ)
  • Κως – Κρατικός Αερολιμένας Κώ “Ιπποκράτης” (IATA: KGS, ICAO: LGKO, ΥΠΑ: ΚΑΚΩΙ)
  • Λήμνος – Κρατικός Αερολιμένας Λήμνου “Ηφαιστος” (IATA: LXS, ICAO: LGLM, ΥΠΑ: ΚΑΛΜΗ)
  • Μυτιλήνης Λέσβος – Κρατικός Αερολιμένας Μυτιλήνης (Λέσβος)  “Οδ. Ελύτης” (IATA: MJT, ICAO: LGMT, ΥΠΑ: ΚΑΜΤΕ)
  • Μύκονος – Κρατικός Αερολιμένας Μυκόνου “ΜΑΝΤΩ ΜΑΥΡΟΓΕΝΗ) (IATA: JMK, ICAO: LGMK, ΥΠΑ: ΚΑΜΚ)
  • Πάρος – Κρατικός Αερολιμένας Πάρου (IATA: PAS, ICAO: LGPA, ΥΠΑ: ΚΑΠΑ)
  • Ρόδος – Κρατικός Αερολιμένας Ρόδου “Διαγόρας” (IATA: RHO, ICAO: LGRP, ΥΠΑ: ΚΑΡΔ)
  • Σαντορίνη (Θύρα) – Κρατικός Αερολιμένας Σαντορίνης (Θύρα) (IATA: JTR, ICAO: LGSR, ΥΠΑ: ΚΑΣΡ)
  • Σάμος – Κρατικός Αερολιμένας Σάμου “Αρίσταρχος ο Σάμιος” (IATA: SMI, ICAO: LGSM, ΥΠΑ: ΚΑΣΜ)
  • Σκιάθος – Κρατικός Αερολιμένας Σκιάθου “Α.Παπαδιαμάντης” (IATA: JSI, ICAO: LGSK, ΥΠΑ: ΚΑΣΚ)
  • Ζάκυνθος – Κρατικός Αερολιμένας Ζακύνθου “Δ. Σολωμός” (IATA: ZTH, ICAO: LGZA, ΥΠΑ: ΚΑΖΑΣ)
νησιά με αεροδρόμια

Λίστα Ελληνικών νησιών με αεροδρόμια για πτήσεις εσωτερικού

Τα αεροδρόμια που αναφέρονται παραπάνω πραγματοποιούν πτήσεις εξωτερικού και εσωτερικού. Παρακάτω, είναι μια λίστα με τα εθνικά αεροδρόμια στα νησιά της Ελλάδας που δέχονται μόνο πτήσεις εσωτερικού.

Και πάλι, ορισμένα από αυτά τα αεροδρόμια ενδέχεται να λειτουργούν μόνο εποχιακά και μόνο με έναν αερομεταφορέα.

Αυτά τα αεροδρόμια στα ελληνικά νησιά έχουν συνήθως συνδέσεις με την Αθήνα ή/και τη Θεσσαλονίκη, καθώς και περιστασιακά με κάποια άλλα νησιά.

Τα νησιωτικά αεροδρόμια που δέχονται μόνο πτήσεις εσωτερικού είναι:

  • Αστυπάλαια – Κρατικός Αερολιμένας Αστυπάλαιας (IATA: JTY, ICAO: LGPL, ΥΠΑ: ΚΑΠΛ)
  • Χίος – Κρατικός Αερολιμένας Χίου ( IATA: JKH, ICAO: LGHI, ΥΠΑ: ΚΑΧΙΟ)
  • Ικαρία – Κρατικός Αερολιμένας Νήσου Ικαρίας (IATA: JIK, ICAO: LGIK, ΥΠΑ: ΚΑΙΡ)
  • Κάλυμνος – Κρατικός Αερολιμένας Καλύμνου (IATA: JKL, ICAO: LGKY, ΥΠΑ: ΚΑΚΜ)
  • Κάσος – Δημοτικός Αερολιμένας Κάσου (IATA: KSJ, ICAO: LGKS, ΥΠΑ: ΔΑΚΑ)
  • Καστελόριζο – Δημοτικός Αερολιμένας Καστελοριζου (IATA: KZS, ICAO: LGKJ, ΥΠΑ:ΔΑΖΟ)
  • Λέρος – Δημοτικός Αερολιμένας Λέρου (IATA: LRS, ICAO: LGLE, ΥΠΑ: ΔΑΛΕ)
  • Κύθηρα – Κρατικός Αερολιμένας Κυθήρων “Αλέξανδρος Ωνάσης” (IATA: KIT, ICAO: LGKC, ΥΠΑ: ΚΑΚΘΩ)
  • Μήλος – Κρατικός Αερολιμένας Μήλου (IATA: MLO, ICAO: LGML, ΥΠΑ: ΚΑΜΛ)
  • Νάξος – Κρατικός Αερολιμένας Νάξου (IATA: JNX, ICAO: LGNX, ΥΠΑ: ΚΑΝΞ)
  • Σκύρος – Κρατικός Αερολιμένας Σκύρου (IATA: SKU, ICAO: LGSY, ΥΠΑ: ΚΑΣΥ)
  • Σύρος – Κρατικός Αερολιμένας Σύρου Δημήτριος Βικέλας” (IATA: JSY, ICAO: LGSO, ΥΠΑ: (ΚΑΣΟΒ)
ποια ελληνικα νησια εχουν αεροδρομιο

Συχνές ερωτήσεις για τα αεροδρόμια σε ελληνικά νησιά

Οι ταξιδιώτες που επιθυμούν να επισκεφθούν τα αγαπημένα τους νησιά με αεροδρόμια, κάνουν συχνά τις παρακάτω ερωτήσεις:

Ποιο είναι το φθηνότερο νησί για να παω με αεροπλάνο;

Η απάντηση σε αυτό εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το πού πετάτε! Ωστόσο, η Κρήτη είναι ένα υπέροχο νησί για να ξεκινήσετε να αναζητάτε φθηνές πτήσεις όλο το χρόνο. Οι απευθείας πτήσεις εκτός σεζόν για την Κρήτη μπορεί να είναι πολύ προσιτές.

Ποια νησιά των Κυκλάδων έχουν αεροδρόμια;

6 από τα νησιά των Κυκλάδων διαθέτουν αεροδρόμια, τα οποία είναι ένας συνδυασμός διεθνών και εγχώριων. Τα νησιά των Κυκλάδων με αεροδρόμια είναι η Σαντορίνη, η Μύκονος, η Πάρος, η Νάξος, η Μήλος και η Σύρος.

Σε ποια νησιά μπορείτε να πετάξετε απευθείας;

Υπάρχουν τουλάχιστον 14 ελληνικά νησιά που έχουν συνδέσεις με διεθνείς προορισμούς, κυρίως στην Ευρώπη. Τα δημοφιλή νησιά με διεθνή αεροδρόμια περιλαμβάνουν τη Σαντορίνη, τη Μύκονο, την Κρήτη, τη Ρόδο και την Κέρκυρα.

Σχετικά άρθρα για νησιά & ακτοπλοϊκούς προορισμούς

5/5 (2 Reviews)