Οι top & καλύτερες παραλίες της Ζακύνθου

καλυτερες παραλιες ζακυνθος

Οι καλύτερες παραλίες της Ζακύνθου

Η Ζάκυνθος, το πανέμορφο νησί του Ιονίου, φημίζεται για τις εκπληκτικές παραλίες της. Με λευκή άμμο, κρυστάλλινα νερά και καταπράσινους λόφους, οι παραλίες της Ζακύνθου είναι από τις ομορφότερες στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Σε αυτό το άρθρο, θα δούμε τις top καλύτερες παραλίες της Ζακύνθου, σύμφωνα με τα κριτήρια της ομορφιάς, της οργάνωσης, της πρόσβασης και των δραστηριοτήτων που προσφέρουν.

Top παραλίες Ζακύνθου

1. Ναυάγιο

Το Ναυάγιο είναι αναμφίβολα η πιο διάσημη παραλία της Ζακύνθου. Ένα κουφάρι πλοίου, μισοβυθισμένο στην άμμο, δημιουργεί ένα μοναδικό σκηνικό, που έχει γίνει διάσημο σε όλο τον κόσμο. Η παραλία είναι προσβάσιμη μόνο με καραβάκι και η θέα από το νερό είναι πραγματικά ανεπανάληπτη.

2. Μαραθονήσι

Το Μαραθονήσι είναι ένα μικρό νησάκι απέναντι από τη Ζάκυνθο. Το νησί είναι γνωστό για τις όμορφες παραλίες του, τα γραφικά χωριά του και τα κρυστάλλινα νερά του. Η παραλία του Μαραθονησίου είναι οργανωμένη και προσφέρει όλες τις ανέσεις για να απολαύσετε τις διακοπές σας.

3. Λίμνη Κεριού

Η Λίμνη Κεριού είναι μια παραλία που βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της Ζακύνθου. Η παραλία είναι γνωστή για τα ρηχά νερά της, που την καθιστούν ιδανική για οικογένειες με μικρά παιδιά. Η παραλία είναι οργανωμένη και προσφέρει όλες τις ανέσεις για να απολαύσετε τις διακοπές σας.

4. Τσιλιβί

Η Τσιλιβί είναι μια μεγάλη παραλία που βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της Ζακύνθου. Η παραλία είναι γνωστή για την άμμο της, που θυμίζει Καραϊβική. Η παραλία είναι οργανωμένη και προσφέρει όλες τις ανέσεις για να απολαύσετε τις διακοπές σας.

5. Αλυκές

Οι Αλυκές είναι μια παραλία που βρίσκεται στη δυτική πλευρά της Ζακύνθου. Η παραλία είναι γνωστή για τις αλυκές που βρίσκονται πίσω της. Η παραλία είναι οργανωμένη και προσφέρει όλες τις ανέσεις για να απολαύσετε τις διακοπές σας.

6. Αργάσι

Το Αργάσι είναι μια παραλία που βρίσκεται στη δυτική πλευρά της Ζακύνθου. Είναι γνωστό για την άμμο του, που είναι ιδανικό για περπάτημα. Η παραλία είναι οργανωμένη και προσφέρει όλες τις ανέσεις για να απολαύσετε τις διακοπές σας.

7. Γέρακας

Ο Γέρακας βρίσκεται στη δυτική πλευρά της Ζακύνθου. Η παραλία είναι γνωστή για τις χελώνες καρέτα-καρέτα που φωλιάζουν εκεί. Είναι οργανωμένη και προσφέρει όλες τις ανέσεις για να απολαύσετε τις διακοπές σας.

Ζάκυνθος παραλίες για παιδιά

Η Ζάκυνθος είναι ένα ιδανικό νησί για οικογένειες με παιδιά. Υπάρχουν πολλές παραλίες που είναι κατάλληλες για μικρά παιδιά, με ρηχά νερά και οργανωμένες εγκαταστάσεις.

Οι καλύτερες παραλίες της Ζακύνθου για παιδιά:

  •  Παραλία Λαγανάς: Η παραλία Λαγανάς βρίσκεται επίσης στη νότια Ζάκυνθο και είναι μια μεγάλη, αμμώδης παραλία με ρηχά νερά. Η παραλία είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες, ομπρέλες και ταβέρνες.
  • Παραλία Κεριού: Η παραλία Κεριού βρίσκεται στην ανατολική Ζάκυνθο και είναι μια ήσυχη παραλία με ρηχά νερά. Η παραλία είναι ιδανική για οικογένειες με μικρά παιδιά που θέλουν να απολαύσουν την ησυχία και τη φύση.
  •  Παραλία Γέρακας: Βρίσκεται στη δυτική Ζάκυνθο και είναι μια φημισμένη παραλία για τις χελώνες καρέτα-καρέτα που φωλιάζουν εκεί. Είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες, ομπρέλες και ταβέρνες.
  •  Παραλία στο Μαραθονήσι: Το Μαραθονήσι είναι ένα μικρό νησάκι απέναντι από τη Ζάκυνθο και είναι γνωστό για τις όμορφες παραλίες του, τα γραφικά χωριά του και τα κρυστάλλινα νερά του. Η παραλία του είναι οργανωμένη και προσφέρει όλες τις ανέσεις για να απολαύσετε τις διακοπές σας με τα παιδιά.

Ζάκυνθος παραλίες χάρτης

Μπορείτε να δείτε τον σχετικό χάρτη με όλες τις παραλίες της Ζακύνθου εδώ:

χαρτης παραλιες ζακυνθου

Ζακυνθος παραλίες με άμμο

Η Ζάκυνθος είναι γνωστή για τις όμορφες αμμώδεις παραλίες της. Υπάρχουν πολλές παραλίες με λευκή άμμο, που είναι ιδανικές για να χαλαρώσετε και να απολαύσετε τον ήλιο και τη θάλασσα.

Οι καλύτερες αμμώδεις παραλίες της Ζακύνθου:

  •  Παραλία Λάγανάς
  • Παραλία Γέρακας
  • Παραλία Αλυκές
  • Παραλία Τσιλιβί

Οργανωμένες παραλίες στην Ζάκυνθο

Η Ζάκυνθος διαθέτει πολλές οργανωμένες παραλίες, οι οποίες προσφέρουν όλες τις ανέσεις για να απολαύσετε τις διακοπές σας. Στις οργανωμένες παραλίες θα βρείτε ξαπλώστρες, ομπρέλες, ντους, αποδυτήρια, καθώς και ταβέρνες και μπαρ.

Οι καλύτερες οργανωμένες παραλίες της Ζακύνθου:

  • Παραλία Λαγανάς:
  • Παραλία Τσιλιβί:
  • Παραλία Αλυκές:
  • Παραλία Αργάσι
  • Παραλία Γέρακας

Ζακυνθος παραλίες χωρίς κύμα

Αν ψάχνετε για παραλίες με ήρεμα νερά και χωρίς κύμα, η Ζάκυνθος έχει αρκετές επιλογές για εσάς. Οι παραλίες αυτές είναι ιδανικές για να χαλαρώσετε και να απολαύσετε τον ήλιο και τη θάλασσα χωρίς να σας ενοχλεί το κύμα.

Οι καλύτερες παραλίες της Ζακύνθου χωρίς κύμα:

  • Παραλία Καλαμάκι
  • Παραλία Μπανάνα
  • Παραλία Κεριού
  • Παραλία Αλυκανάς
  • Παραλία Λαγανάς

Αυτές είναι μερικές μόνο από τις πολλές παραλίες της Ζακύνθου χωρίς κύμα. Όποια παραλία κι αν επιλέξετε, σίγουρα θα απολαύσετε τις διακοπές σας στη Ζάκυνθο.

Ρηχές παραλίες στην Ζάκυνθο

Αν ψάχνετε για ρηχές παραλίες που είναι ιδανικές για οικογένειες με μικρά παιδιά, η Ζάκυνθος έχει πολλές επιλογές για εσάς. Οι παραλίες αυτές είναι ιδανικές για να παίζουν τα παιδιά στην άμμο και για να κολυμπήσουν με ασφάλεια.

Οι καλύτερες ρηχές παραλίες της Ζακύνθου:

  • Παραλία Καλαμάκι
  • Παραλία Μπανάνα
  • Παραλία Κεριού
  • Παραλία Αλυκανάς
  • Παραλία Λαγανάς

Απομονωμένες παραλίες Ζακύνθου

Αν ψάχνετε για ηρεμία και απομόνωση, η Ζάκυνθος έχει πολλές απομονωμένες παραλίες που είναι ιδανικές για να χαλαρώσετε και να απολαύσετε τη φύση μακριά από την πολυκοσμία.

Πώς να φτάσετε με λεωφορεια στις παραλίες της  Ζακύνθου

Υπάρχουν πολλές λεωφορειακές γραμμές που συνδέουν την πόλη της Ζακύνθου με τις πιο δημοφιλείς παραλίες. Εδώ μπορείτε να δείτε όλα τα λεωφορεία και τα δρομολόγια.

Καραβάκια για επίσκεψη στις παραλιες της Ζακύνθου

Αν θέλετε να επισκεφθείτε μερικές από τις πιο απομονωμένες παραλίες της Ζακύνθου, μπορείτε να νοικιάσετε ένα καραβάκι ή να κλείσετε θέση σε ένα από τα πολλά, που πραγματοποιούν ημερήσιες εκδρομές στις πανέμορφες παραλίες. 

Η ενοικίαση σκάφους για να επισκεφθείτε τις παραλίες της Ζακύνθου, ενδείκνυται στην περίπτωση που επιθυμείτε:

  • να φτάσετε σε απομονωμένες παραλίες που δεν είναι προσβάσιμες με αυτοκίνητο ή λεωφορείο.
  • να εξερευνήσετε τις κρυφές θαλασσοσπηλιές και τους κόλπους της Ζακύνθου.
  • να κολυμπήσετε και να κάνετε ηλιοθεραπεία σε ήσυχες παραλίες χωρίς πολυκοσμία.

Ερημικές & απομωνομένες παραλίες στην Ζάκυνθο

Η Ζάκυνθος είναι γνωστή για τις όμορφες παραλίες της, αλλά υπάρχουν και πολλές ερημικές παραλίες που είναι ιδανικές για όσους αναζητούν ηρεμία και απομόνωση.

Οι καλύτερες ερημικές παραλίες της Ζακύνθου:

  • Παραλία Αλικανάς
  • Πόρτο Λιμνιώνας
  • Παραλία Ξύγκια

Αυτές είναι μερικές μόνο από τις πολλές απομωνομένες παραλίες της Ζακύνθου. Αν ψάχνετε για ένα ήσυχο μέρος για να χαλαρώσετε και να απολαύσετε τη φύση, φροντίστε να επισκεφθείτε μία από αυτές τις παραλίες.

Να θυμάστε…

Η Ζάκυνθος είναι ένα νησί με πανέμορφες παραλίες που ικανοποιούν όλα τα γούστα. Είτε ψάχνετε για οργανωμένες παραλίες με πολλές ανέσεις, είτε για ήσυχες παραλίες με κρυστάλλινα νερά, η Ζάκυνθος έχει κάτι για όλους.

Ελπίζουμε ότι αυτό το άρθρο σας βοήθησε να ενημερωθείτε για τις καλύτερες παραλίες της Ζακύνθου. Σας ευχόμαστε να περάσετε αξέχαστες διακοπές στο νησί!

 Κλείστε ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τα δρομολόγια Κυλλήνη Ζάκυνθος.

 Κλείστε ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τα δρομολόγια Ζάκυνθος Κυλλήνη.

Σχετικά άρθρα για νησιά & ακτοπλοϊκούς προορισμούς

5/5 (1 Review)