Κοντινά νησιά για Τριημερο

κοντινα νησια για τριημερο

Αναζητάτε κοντινά νησιά για τριήμερο? Η χώρα μας διαθέτει πολυάριθμους νησιωτικούς προορισμούς κοντά στην Αθήνα, οι οποίοι σας επιτρέπουν να ξεκουραστείτε εύκολα από την κουραστική καθημερινότητα και να κάνετε κάτι διαφορετικό! Μελετήστε τις συμβουλές μας παρακάτω και ανακαλύψτε τα ιδανικό νησιά για τριήμερο κοντά στην Αθήνα:

Αίγινα: Το κοντινό νησί για ένα αξέχαστο τριήμερο

Η Αίγινα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή νησιά του Αργοσαρωνικού και βρίσκεται μόλις 60 λεπτά μακριά από την Αθήνα και τον Πειραιά με το πλοίο. Διαθέτει επίσης πολλές όμορφες παραλίες, καθώς και ιστορικά αξιοθέατα, όπως το Ναό της Αφαίας.

Αξιοθέατα

Η Αίγινα είναι ένα νησί με πλούσια ιστορία και πολιτισμό. Η πόλη της Αίγινας, η πρωτεύουσα του νησιού, είναι χτισμένη αμφιθεατρικά στον κόλπο της. Στο κέντρο της πόλης βρίσκεται ο Ναός της Αφαίας, ένας από τους καλύτερα διατηρημένους αρχαίους ναούς της Ελλάδας. Άλλα αξιοθέατα του νησιού περιλαμβάνουν το Μουσείο της Αίγινας, το Αρχαιολογικό Μουσείο της Αφαίας, το Βυζαντινό Μουσείο της Αίγινας, το Μουσείο της Φωτογραφίας και το Μουσείο του Ελληνικού Φιστικιού, που παρουσιάζει την ιστορία και την παραγωγή του ελληνικού φιστικιού.

Δραστηριότητες

Η Αίγινα είναι ένα νησί με πολλές επιλογές για δραστηριότητες και διασκέδαση. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τις πανέμορφες παραλίες του νησιού και να κάνουν πεζοπορία στα πευκοδάση του.

Παραλίες

Η Αίγινα διαθέτει πολλές όμορφες παραλίες, με αμμουδερές ή βοτσαλωτές αμμουδιές, κρυστάλλινα νερά και γραφικά τοπία. Μερικές από τις πιο δημοφιλείς παραλίες του νησιού είναι η Αγία Μαρίνα, η Αγία Τριάδα, η Δραγονέρα, η Πέρδικα και η παραλία στο νησάκι Μονή

Η Αίγινα είναι ένα νησί που προσφέρει κάτι για όλους. Είναι ιδανικό για οικογένειες, ζευγάρια και παρέες. Ένα τριήμερο στην Αίγινα είναι σίγουρο ότι θα σας μείνει αξέχαστο.

Αγκίστρι: Το ιδανικό νησί για ένα τριήμερο κοντά στην Αθήνα

Το Αγκίστρι είναι ένα από τα πιο δημοφιλή νησιά του Αργοσαρωνικού, μόλις 20 χιλιόμετρα από τον Πειραιά. Είναι ιδανικό για ένα τριήμερο κοντά στην Αθήνα, καθώς προσφέρει μια ποικιλία από δραστηριότητες και αξιοθέατα, σε συνδυασμό με την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα της πρωτεύουσας.

Αξιοθέατα

Το Αγκίστρι διαθέτει μια πλούσια ιστορία και πολιτισμό, που αποτυπώνεται στα γραφικά χωριά του, τις αρχαίες τοποθεσίες και τα μοναστήρια. Μερικά από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα του νησιού είναι:

  • Η Σκάλα, το κεντρικό χωριό του νησιού, με τα παραδοσιακά σπίτια, τα καταστήματα και τα εστιατόρια.
  • Το Μεγαλοχώρι, το δεύτερο μεγαλύτερο χωριό του νησιού, με τα γραφικά σοκάκια και τις εκκλησίες.
  • Η Βλυχάδα, μια φυσική λίμνη με θεραπευτικές ιδιότητες.
  • Το Κοιμητήριο των Βενετών, μια αρχαία νεκρόπολη.
  • Το Μοναστήρι της Παναγίας της Βρυσιανής, ένα σημαντικό θρησκευτικό κέντρο.

Παραλίες

Μερικές από τις πιο δημοφιλείς παραλίες του νησιού είναι η Δραγωνέρα, η Απόνησος, η Μεγάλη Άμμος, η Χρυσή Άμμος και η Κλείσοβα.

Εκδρομές

Το Αγκίστρι είναι ένα εξαιρετικό σημείο εκκίνησης για εκδρομές στα κοντινά νησιά του Αργοσαρωνικού. Με το πλοίο της γραμμής, με ιπτάμενο δελφίνι ή νοικιάζοντας σκάφος, οι επισκέπτες μπορούν να επισκεφθούν την Αίγινα, τα Μέθανα, το Πόρο και άλλα νησιά της περιοχής.

Το Αγκίστρι είναι ένα ιδανικό νησί για ένα τριήμερο κοντά στην Αθήνα. Προσφέρει μια ποικιλία από δραστηριότητες και αξιοθέατα, σε συνδυασμό με την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα της πρωτεύουσας.

Ο Πόρος, το νησί της χαλάρωσης και της διασκέδασης

Ο Πόρος είναι ένα μεγαλύτερο νησί σε σχέση με τα δύο προηγούμενα, που βρίσκεται ανάμεσα στον Σαρωνικό κόλπο και το Αιγαίο Πέλαγος. Το νησί χωρίζεται σε δύο μέρη: Πόρος και Καλαύρια. Ο Πόρος είναι η πιο ανεπτυγμένη περιοχή του νησιού, με ξενοδοχεία, εστιατόρια και καταστήματα. Η Καλαύρια είναι μια πιο χαλαρωτική περιοχή με όμορφες παραλίες.

Αξιοθέατα

Ο Πόρος είναι ένα νησί με πλούσια ιστορία και πολιτισμό. Η πόλη του Πόρου, η πρωτεύουσα του νησιού, είναι χτισμένη στο νησάκι της Πούντας, που συνδέεται με γέφυρα με το νησάκι της Καλαυρίας. Στο κέντρο της πόλης βρίσκεται το Κάστρο του Πόρου, ένα ενετικό φρούριο που χτίστηκε τον 14ο αιώνα. Άλλα αξιοθέατα του νησιού περιλαμβάνουν, το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Βυζαντινό Μουσείο, το Μουσείο του Πόρου, το Ναυτικό Μουσείο.

Παραλίες

Κάποιες από τις πιο δημοφιλείς παραλίες του νησιού είναι, η Αγία Τριάδα, το Λιμανάκι της Αγάπης, η Πούντα, μια παραλία με άμμο και ρηχά νερά, η Λιγονέρια, μια παραλία με άμμο και ρηχά νερά & η Βουλιαγμένη.

Ο Πόρος είναι ένα νησί που προσφέρει κάτι για όλους. Είναι ιδανικό για οικογένειες, ζευγάρια και παρέες. Ένα τριήμερο εδώ είναι σίγουρο ότι θα σας μείνει αξέχαστο.

Σπέτσες ένα νησί με πλούσια ιστορία και πολιτισμό

Οι Σπέτσες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή νησιά του Αργοσαρωνικού, μόλις 20 χιλιόμετρα από τον Πειραιά. Είναι γνωστό για τα ιστορικά του μνημεία, την πλούσια ναυτική παράδοση και τις όμορφες παραλίες του.

Αξιοθέατα

Οι Σπέτσες είναι ένα νησί με πλούσια ιστορία και πολιτισμό. Η πόλη των Σπετσών, η πρωτεύουσα του νησιού, είναι χτισμένη στο μυχό ενός κόλπου. Στο κέντρο της πόλης βρίσκεται η Ντάπια, το παλιό πυροβολείο του νησιού, που σήμερα είναι ένα δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο. Άλλα αξιοθέατα των Σπετσών είναι το Μουσείο των Σπετσών, το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Ναυτικό Μουσείο, που παρουσιάζει την ιστορία του ελληνικού ναυτικού & το Μουσείο της Λαϊκής Τέχνης.

Δραστηριότητες

Οι Σπέτσες είναι ένα νησί με πολλές επιλογές για δραστηριότητες και διασκέδαση. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τις πανέμορφες παραλίες του νησιού, να κάνουν πεζοπορία ή να επισκεφθούν τα κοντινά νησιά του Αργοσαρωνικού.

Παραλίες

Οι δημοφιλέστερες παραλίες του νησιού είναι η Αγία Μαρίνα, ο Άγιος Μάμας, οι Βάρκες, η Δραγονέρα και η Σπηλιά.

Οι Σπέτσες είναι ένα νησί που προσφέρει κάτι για όλους. Είναι ιδανικό για οικογένειες, ζευγάρια και παρέες. Ένα τριήμερο στις Σπέτσες είναι σίγουρο ότι θα σας μείνει αξέχαστο.

Ύδρα

Η Ύδρα είναι ένα νησί χωρίς αυτοκίνητα που είναι γνωστό για τα λευκά σπίτια και την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του. Το νησί είναι επίσης ένας τόπος κατοικίας για πολλούς καλλιτέχνες και συγγραφείς. Η Ύδρα είναι ένας υπέροχος τόπος για χαλάρωση και απόλαυση του αργού ρυθμού της ζωής στο νησί.

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τα νησιά είναι κατά τους ανοιξιάτικους και φυσικά καλοκαιρινούς μήνες, όταν ο καιρός είναι ζεστός και ηλιόλουστος. Ωστόσο, τα νησιά μπορεί να είναι αρκετά πολυσύχναστα ειδικά κατά το καλοκαιρι, για αυτό είναι καλό να κλείσετε τη διαμονή σας αρκετά πιο πριν.

Ιδανικές επίσης ημέρες για κοντινές αποδράσεις, είναι κατά την 28η Οκτωβρίου, 25η Μαρτίου, το Πάσχα, ακόμη και τα Χριστούγεννα για όσους θέλουν να συνδυάσουν χειμερινές διακοπές με κάποιο νησιωτικό προορισμό.

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα πολλά νησιά που βρίσκονται κοντά στην Αθήνα. Με τόσες πολλές όμορφους προορισμούς, είναι σίγουρο ότι θα βρείτε τον ιδανικό τόπο για να χαλαρώσετε και να απολαύσετε τις διακοπές σας.

Συμβουλευτείτε την λίστα μας παραπάνω, με τα νησιά που θεωρούμε ιδανικά για τριήμερες διακοπές και βρίσκονται κοντά στην Αθήνα. Κλείστε ακτοπλοϊκά εισιτήρια και ξεκινήστε άμεσα. 

Καλό τριήμερο!!!

Σχετικά άρθρα για νησιά & ακτοπλοϊκούς προορισμούς

5/5 (5 Reviews)