Τα καλύτερα νησιά για φοιτητές για φθηνές διακοπές

Τα καλύτερα νησιά για φοιτητές για φθηνές διακοπές

φθηνα νησια για ζευγαρια

Διακοπές ζευγαριού σε αιγαιοπελαγήτικο νησί

Οι επισκέπτες συχνά ρωτούν ποια είναι τα φθηνότερα & καλύτερα νησιά για διακοπές για φοιτητές. Σε αυτό το άρθρο, θα βρείτε το top 10 των φθηνών ελληνικών νησιών όπου μπορείτε να κάνετε οικονομικές διακοπές.

Φθηνά νησιά για φοιτητές – Δείτε τα καλύτερα νησιά για διακοπές

Πολλοί φοιτητές αναρωτιούνται ποια νησιά να επιλέξουν για τις καλοκαιρινές – και όχι μόνο – διακοπες τους. Αλλά ελέγχοντας τις τιμές για ακτοπλοϊκά εισιτήρια & διαμονή, αποθαρρύνονται και επιλέγουν κάποιο χερσαίο προορισμό που αποδεικνύεται πιο φθηνός για τις διακοπές τους.

Όμως, τα ακριβά ακτοπλοϊκά και η ακριβή διαμονή, είναι μόνο η μία πλευρά της Ελλάδας. Υπάρχουν άλλα 117 κατοικημένα ελληνικά νησιά για να διαλέξετε, και ευτυχώς δεν είναι όλα ακριβά. Ακόμη και η Σαντορίνη ή η Μύκονος μπορεί να γίνει προσιτή, αν προσαρμόσετε τις επιλογές σας. Πολλά νησιά στην Ελλάδα είναι πολύ προσιτά και είναι ιδανικά για άτομα με πιο χαμηλό οικονομικό προϋπολογισμό που αναζητούν φθηνές διακοπές.

Στην τελική, αν το μόνο που θέλεις να κάνεις είναι να απολαμβάνεις τις όμορφες παραλές, πόσα χρήματα χρειάζεσαι πραγματικά;

Τί σημαίνει φθηνό νησί για διακοπές;

Για αρχή φθηνό νησί, σημαίνει όχι διακοπές σε νησιά μεταξύ Ιουλίου και Αυγούστου. Ασφαλώς και αστειευόμαστε, καθώς όπως είπαμε υπάρχουν φθηνές και πολύ αξιόλογες λύσεις για όλους τους νησιωτικούς προορισμούς.

Φθηνό ελληνικό νησί, είναι κάθε νησί όπου μπορείτε να βρείτε ένα βασικό αλλά καλής ποιότητας, οικονομικό δωμάτιο ξενοδοχείου ή άλλο κατάλυμα και όπου μπορείτε να βρείτε εστιατόρια σε λογικές τιμές.

Ποια είναι τα φθηνότερα νησιά για διακοπές από φοιτητές και όχι μόνο;

Πολλοί άνθρωποι φαίνεται να πιστεύουν ότι τα μικρότερα νησιά, τα πιο απομακρυσμένα νησιά είναι και τα φθηνότερα.

Αν και αυτό μπορεί να ισχύει σε κάποιο βαθμό, φαίνεται ότι τα μεγαλύτερα νησιά της Ελλάδας προσφέρουν πολύ περισσότερες ευκαιρίες για οικονομικές διακοπές.

Για παράδειγμα, οι τιμές εστιατορίων, ξενοδοχείων και δωματίων σε μεγαλύτερα ελληνικά νησιά τείνουν να είναι χαμηλότερες από ό,τι σε μικρότερα νησιά. Υπάρχει περισσότερος ανταγωνισμός και έτσι τα μέρη διατηρούν τις τιμές τους λογικές (πάντα υπάρχουν οι εξαιρέσεις βέβαια)!

Εδώ είναι δέκα από τα φθηνότερα ελληνικά νησιά για να επισκεφτείτε:

  1. Αίγινα
  2. Εύβοια
  3. Κρήτη
  4. Λέσβος (Μυτιλήνη)
  5. Νάξος
  6. Ρόδος
  7. Σάμος
  8. Χίος
  9. Κως
  10. Ζάκυνθος

Αίγινα – Μόλις μία ώρα μακριά από την Αθήνα

Αίγινα, ένα από τα Νησιά Σαρωνικού, είναι ένας από τους καλύτερους low budget προορισμούς κοντά στην Αθήνα.

Το μικρό νησί είναι γνωστό για τον αρχαίο ναό της Αφαίας, που χρονολογείται από το 500-490 π.Χ. Ένα άλλο αξιοθέατο είναι το μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου, ένα από τα μεγαλύτερα και πιο εντυπωσιακά μοναστήρια της Ελλάδας.

Οι περισσότερες παραλίες στην Αίγινα διαθέτουν εγκαταστάσεις, όπως beach bar και ομπρέλες. Μπορείτε επίσης να πάρετε ένα μικρό καραβάκι από το λιμάνι της Πέρδικας και να κατευθυνθείτε προς τη Μονή, ένα ακατοίκητο νησάκι κοντά.

Πώς να πάτε στην Αίγινα

Ο μόνος τρόπος για να φτάσετε στην Αίγινα είναι με πλοίο από τον Πειραιά. Ανάλογα με τον τύπο του πλοίου, ο χρόνος ταξιδιού είναι περίπου μία ώρα. Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια ξεκινούν από περίπου 20 ευρώ μετ’ επιστροφής.

Υπάρχουν πολλές καθημερινές συνδέσεις από τον Πειραιά, αλλά και συνδέσεις με άλλα νησιά του Σαρωνικού.

Επισκεφθείτε την Αίγινα για τις καλύτερες, φθηνές διακοπές για φοιτητές!

Εύβοια

Η Εύβοια είναι ένα μεγάλο (σχεδόν 🙂 ) νησί μόλις μια ώρα ανατολικά της Αθήνας. Συνδέεται με την ηπειρωτική Ελλάδα μέσω γέφυρας και είναι προσβάσιμο οδικώς αλλά και με πλοίο.

Λόγω της τοποθεσίας της, η Εύβοια είναι δημοφιλής στους Αθηναίους, ειδικά τα Σαββατοκύριακα, αλλά λόγω του μεγέθους της δεν θα νιώσετε ότι συναντάται ποτέ πολύ κόσμο.

Ένα από τα κύρια αξιοθέατα της Εύβοιας είναι οι υπέροχες παραλίες στην ανατολική πλευρά του νησιού, από την πλευρά του Αιγαίου. Σημειώστε ότι είναι ως επί το πλείστον ακατάλληλα όταν φυσούν μελτέμια (Βορεινοί άνεμοι).

Η Χαλκίδα είναι η πρωτεύουσα της Εύβοιας και αποτελεί συχνό προορισμό για ημερήσιες εκδρομές από την Αθήνα. Πολλοί άνθρωποι επισκέπτονται την πόλη της Αιδηψού στα βόρεια και απολαμβάνουν τα φυσικά λουτρά της. Άλλες δημοφιλείς πόλεις-θέρετρα περιλαμβάνουν την Ερέτρια και την Κάρυστος, στα νότια του νησιού.

Δυστυχώς, οι τεράστιες πυρκαγιές το καλοκαίρι του 2021 κατέστρεψαν μέρος του απίστευτου πευκοδάσους, στη βόρεια πλευρά του νησιού.

Θα βρείτε πολύ οικονομικά καταλύματα σε πολλές περιοχές στην Εύβοια, που ξεκινούν από 20-25 ευρώ τη βραδιά, ακόμη και την υψηλή περίοδο. Πολλές από τις τοπικές ταβέρνες θα σας κοστίσουν μόνο περίπου 10-15 ευρώ ανά άτομο.

Πώς θα φτάσετε στην Εύβοια

Μπορείτε να φτάσετε σε πολλά σημεία στην Εύβοια είτε με λεωφορείο από την ΑθήναOropos to Eretria ferry route, ή με βάρκα απόΒελτιώστε τη θύρα. Ο καλύτερος τρόπος για να εξερευνήσετε αυτό το μεγάλο νησί είναι σε ένανοικιασμένο αυτοκίνητο.

Επισκεφθείτε την Εύβοια για τις καλύτερες, φθηνές διακοπές για φοιτητές!

Κρήτη – Το καλύτερο ελληνικό νησί σε χαμηλές τιμές

Η Κρήτη είναι το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας. Είναι επίσης ένα από τα πιο όμορφα, ποικιλόμορφα και φθηνότερα νησιά της Ελλάδας. Είναι διάσημο για το Ανάκτορο της Κνωσού, τις εμβληματικές παραλίες του Ελαφονησίου και του Μπάλου, και τη φανταστική τοπική κουζίνα.

Η Κρήτη έχει μερικές από τις καλύτερες παραλίες στη Μεσόγειο Θάλασσα. Έχει κυριολεκτικά εκατοντάδες παραλίες για να διαλέξετε, ώστε να μπορείτε εύκολα να απολαύσετε μια μέρα έξω χωρίς να ξοδέψετε τα πολλά χρήματα.

Άλλες δραστηριότητες χαμηλού προϋπολογισμού περιλαμβάνουν βόλτες στις γραφικές πόλεις και χωριά και πεζοπορία στα διάφορα φαράγγια, όπως το φαράγγι της Σαμαριάς.

Η διαμονή και το φαγητό σε πολλές περιοχές της Κρήτης είναι πολύ οικονομικά. Μπορείτε να βρείτε δωμάτια & εστιατόρια σε πολύ φθηνές τιμές ακόμα και σε περίοδο αιχμής.

Πώς θα φτάσετε στην Κρήτη

Η Κρήτη βρίσκεται στα νότια της ηπειρωτικής Ελλάδας και διαθέτει δύο διεθνή αεροδρόμια, το Ηράκλειο και τα Χανιά.

Υπάρχουν αρκετές πτήσεις εσωτερικού την ημέρα από το διεθνές αεροδρόμιο της Αθήνας.

Εναλλακτικά, μπορείτε να πάρετε το πλοίο από το λιμάνι του Πειραιά στην Αθήνα.

Επισκεφθείτε την Κρήτη για τις καλύτερες, φθηνές διακοπές για φοιτητές!

Μυτηλίνη (Λέσβος)

Μυτηλίνη (Λέσβος) είναι το μεγαλύτερο από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Βρίσκεται στο Αιγαίο Πέλαγος, πολύ κοντά στην πόλη του Αϊβαλί στις τουρκικές ακτές.

Το νησί είναι γνωστό για το Απολιθωμένο Δάσος του, Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Οι επισκέπτες θα βρουν επίσης όμορφα, αυθεντικά χωριά, εκπληκτικές φυσικές παραλίες, ελαιώνες, πευκοδάση και πολλά φυσικά σπα.

Η κύρια πόλη της Λέσβου είναι η Μυτιλήνη. Είναι μια ζωντανή πόλη με πολλές καφετέριες, εστιατόρια και ψαροταβέρνες, και μια γενικά υπέροχη ατμόσφαιρα.

Ένα από τα κύρια αξιοθέατα στη Μυτιλήνη είναι το εντυπωσιακό κάστρο, όπου μπορείτε να δείτε στοιχεία βυζαντινής, βενετσιάνικης και οθωμανικής αρχιτεκτονικής. Αυτό δεν πρέπει να συγχέεται με το κάστρο του Μολύβου (ή Μήθυμνας), στη δυτική πλευρά του νησιού.

Ίσως το νούμερο ένα αξιοθέατο στη Λέσβο είναι το Γεωπάρκο, το οποίο φιλοξενεί πολλά απολιθωμένα δέντρα. Σχηματίστηκαν πριν από περίπου 20 εκατομμύρια χρόνια, ως αποτέλεσμα ηφαιστειακής δραστηριότητας. Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Σίγρι εξηγεί λεπτομερώς πώς δημιουργήθηκε το Αιγαίο Πέλαγος.

Ακόμη και την υψηλή τουριστική περίοδο, μπορείτε να βρείτε οικονομικά καταλύματα στη Λέσβο. Επίσης, καθώς πολλά από τα προϊόντα είναι τοπικά, τα γεύματα τείνουν να είναι φθηνότερα από ό,τι σε άλλα ελληνικά νησιά.

Συνολικά, η Λέσβος είναι ένα από τα καλύτερα ελληνικά νησιά για φθηνές διακοπές, και όχι μόνο.

Πώς να πάτε στη Λέσβο

Υπάρχουν μερικές πτήσεις καθημερινά για Λέσβο από το Ελ. Βενιζέλος. Η πτήση διαρκεί λίγο περισσότερο από μία ώρα.

Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε ένα ταξίδι 12 ωρών με το πλοίο από τον Πειραιά, με τιμές εισιτηρίων απλής μετάβασης που ξεκινούν από 35 ευρώ.

Επισκεφθείτε την Μυτιλήνη (Λέσβο) για τις καλύτερες, φθηνές διακοπές για φοιτητές!

Νάξος – Αυθεντικά χωριά και καταπληκτικές παραλίες

Η Νάξος είναι το μεγαλύτερο από τα νησιά των Κυκλάδων, στα ανατολικά της Ελλάδας. Προσφέρει έναν υπέροχο συνδυασμό περιπέτειας, ιστορίας και χαλάρωσης, καθώς και μερικές από τις καλύτερες αμμώδεις παραλίες στο Αιγαίο Πέλαγος.

Το μεγάλο, ορεινό νησί είναι γνωστό για την όμορφη πόλη του, τη Χώρα. Υπάρχουν δεκάδες ασβεστωμένα σπίτια με πολύχρωμες πόρτες, χτισμένα μέσα στα τείχη ενός ενετικού κάστρου. Η διάσημη Πορτάρα Νάξου λίγο έξω από την πόλη είναι ένα φανταστικό μέρος για να παρακολουθήσετε το ηλιοβασίλεμα.

Εξερευνήστε τη δυτική ακτή της Νάξου, νότια της Χώρας, και θα βρείτε μια σειρά από πανέμορφες παραλίες με καταγάλανα νερά και λευκή άμμο. Εδώ, μπορείτε να περάσετε μερικές ώρες απολαμβάνοντας τον ήλιο.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό – η Νάξος έχει πολλά παραδοσιακά ορεινά χωριά, άγρια ​​μονοπάτια πεζοπορίας και πολλά αρχαία ερείπια διάσπαρτα τριγύρω. Είναι ένα από τα καλύτερα νησιά των Κυκλάδων για εξερεύνηση και αυθεντικές εμπειρίες.

Λόγω της πληθώρας ξενοδοχείων και δωματίων, Η Νάξος είναι ένα από τα πιο οικονομικά ελληνικά νησιά των Κυκλάδων. Τα δωμάτια του ξενοδοχείου την περίοδο αιχμής ξεκινούν από 45-50 ευρώ, ενώ οι τιμές είναι πολύ χαμηλότερες τον Ιούνιο και τον Σεπτέμβριο.

Επισκεφθείτε την Νάξο για τις καλύτερες, φθηνές διακοπές για φοιτητές!

Πώς να πάτε στη Νάξο

Η Νάξος διαθέτει ένα μικρό αεροδρόμιο , όπου μπορείτε να πάρετε την σύντομη πτήση από το Αεροδρόμιο της Αθήνας.

Υπάρχουν επίσης πολλά καθημερινά πλοία από το λιμάνι του Πειραιά στην Αθήνα. Οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων ξεκινούν από 32 ευρώ.

Ρόδος – Το νησί των Ιπποτών

Η Ρόδος είναι το μεγαλύτερο από τα Δωδεκάνησα στο Αιγαίο Πέλαγος. Το κύριο αξιοθέατο του είναι η απίστευτη μεσαιωνική καστροπολιτεία της Ρόδου, Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Άλλα αξιοθέατα περιλαμβάνουν τον αρχαίο χώρο της Λίνδου, την κοιλάδα των πεταλούδων και τις πολυάριθμες παραλίες με λευκή άμμο.

Ενώ η Ρόδος έχει τη φήμη ενός νησιού για πάρτι, θα το βρείτε μόνο σε ορισμένα θέρετρα όπως το περίφημο Φαληράκι. Όταν πέφτει η νύχτα, η μικρή πόλη ζωντανεύει με δυνατά μπαρ και κλαμπ.

Να είστε βέβαιοι ότι η Ρόδος έχει κάτι για κάθε ταξιδιώτη – ζευγάρια, οικογένειες, εθισμένους στην ιστορία, σέρφερ και άτομα που θέλουν απλώς να χαλαρώσουν και να χαλαρώσουν στην παραλία.

Οι τιμές υψηλής περιόδου για τα δίκλινα δωμάτια στη Ρόδο ξεκινούν από 25-30 ευρώ ανά διανυκτέρευση και είναι φθηνότερες κατά την περίοδο του ώμου. Το φαγητό έξω είναι επίσης πολύ προσιτό, ενώ θα βρείτε πολλές επιλογές για ελληνικό φαγητό και διεθνή κουζίνα.

Πώς να πάτε στη Ρόδο

Η Ρόδος βρίσκεται νοτιοανατολικά της ηπειρωτικής Ελλάδας, κοντά στις τουρκικές ακτές. Ο καλύτερος τρόπος για να φτάσετε στη Ρόδο είναι με απευθείας πτήση από μια ευρωπαϊκή πόλη ή από την Αθήνα.

Το πλοίο από τον Πειραιά χρειάζεται περίπου 16-18 ώρες για να φτάσει στο όμορφο νησί και οι τιμές ξεκινούν από 57 ευρώ.

Επισκεφθείτε την Ρόδο για τις καλύτερες, φθηνές διακοπές για φοιτητές!

Σάμος

Η Σάμος είναι άλλο ένα από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Είναι ένα ορεινό νησί που καλύπτεται από πευκοδάση, με πολλά όμορφα χωριά και μια άγρια ​​ακτογραμμή. Είναι από τα πιο όμορφα νησιά που προσφέρεται για φθηνές νησιωτικές φοιτητικές αποδράσεις.

Η Σάμος είναι γνωστή ως η γενέτειρα του Πυθαγόρα και του Επίκουρου, δύο από τους σημαντικότερους Έλληνες φιλοσόφους. Υπάρχουν πολλά να κάνετε αν σας ενδιαφέρει η ιστορία και η αρχαιολογία.

Ξεκινήστε επισκεπτόμενοι το Ηραίο, τον αρχαίο χώρο των Θερμών και το Κάστρο στο Πυθαγόρειο. Στη συνέχεια, εξερευνήστε τα αρχαιολογικά, λαογραφικά και εκκλησιαστικά μουσεία του νησιού και μην χάσετε τη Μονή της Μεγάλης Παναγίας.

Η Σάμος είναι ένας παράδεισος για τους λάτρεις της φύσης. Θα απολαύσετε πεζοπορία στα βουνά Άμπελος και Κέρκης και το κολύμπι στις πολυάριθμες υπέροχες παραλίες.

Ακόμα και κατά την high season, μπορείτε να βρείτε δίκλινα δωμάτια στη Σάμο με περίπου 30 ευρώ τη βραδιά. Οι τιμές είναι ακόμη χαμηλότερες τον Ιούνιο και τον Σεπτέμβριο και συχνά έχετε και δωρεάν ακύρωση.

Πώς να πάτε στη Σάμο

Ο ευκολότερος τρόπος για να φτάσετε στη Σάμο είναι με μια πτήση διάρκειας μιας ώρας από την Αθήνα.

Τα πλοία από το λιμάνι του Πειραιά στην Αθήνα χρειάζονται 8-9 ώρες για να φτάσουν στη Σάμο. Οι τιμές των εισιτηρίων ξεκινούν από 46 ευρώ.

Επισκεφθείτε την Σάμο για τις καλύτερες, φθηνές διακοπές για φοιτητές!

Χίος

Η Χίος είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί του Βορείου Αιγαίου. Βρίσκεται νότια της Λέσβου, κοντά στην πόλη Τσεσμέ στις τουρκικές ακτές.

Το όμορφο νησί φιλοξενεί μερικά από τα καλύτερα διατηρημένα μεσαιωνικά χωριά και κάστρα σε ολόκληρη την Ελλάδα. Οι επισκέπτες θα απολαύσουν την απίστευτη αρχιτεκτονική και τον μοναδικό χαρακτήρα του νησιού.

Το ταξίδι στη Χίο θα σας ανταμείψει με την εκπληκτική φύση, όπου μπορείτε να δείτε πάνω από 1.200 είδη φυτών και δέντρων. Αυτά περιλαμβάνουν τα ενδημικά μαστιχόδεντρα, μοναδικά στη Χίο. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για αυτά στο Μουσείο Μαστίχας στην πόλη της Χίου.

Οι επισκέπτες που τους αρέσει το κολύμπι θα λατρέψουν τις δεκάδες όμορφες, παρθένες παραλίες. Πολλά από αυτά είναι εύκολα προσβάσιμα οδικώς, ενώ άλλα είναι προσβάσιμα μόνο μέσω θαλάσσης ή πεζοπορίας.

Η πόλη της Χίου, η πρωτεύουσα, είναι μια ζωντανή πόλη με στενά δρομάκια και πολλά καφέ και εστιατόρια. Εκτός από το επιβλητικό μεσαιωνικό κάστρο, οι επισκέπτες θα απολαύσουν την ποικιλόμορφη αρχιτεκτονική, με ενετικά, οθωμανικά και νεοκλασικά στοιχεία.

Η διαμονή σε περίοδο αιχμής ξεκινά από 30-35 ευρώ. Αν πάτε νωρίτερα το καλοκαίρι, μπορείτε να βρείτε ευκαιρίες για πολύ κάτω από 30 ευρώ τη βραδιά.

Πώς να πάτε στη Χίο

Ο πιο γρήγορος τρόπος για να φτάσετε στη Χίο είναι με πτήση από το αεροδρόμιο της Αθήνας. Η πτήση διαρκεί λίγο περισσότερο από μία ώρα.

Τα πλοία από τον Πειραιά αναχωρούν για Χίο και στη συνέχεια συνεχίζουν για Λέσβο. Το πλοίο διαρκεί περίπου 9 ώρες και τα φθηνότερα εισιτήρια κοστίζουν περίπου 31 ευρώ.

Επισκεφθείτε την Χίο για τις καλύτερες, φθηνές διακοπές για φοιτητές!

Κως – Η γενέτειρα του Ιπποκράτη

Η Κως είναι ένα άλλο από τα Δωδεκάνησα και βρίσκεται κοντά στη Ρόδο. Ενώ ιδανικό για κάθε είδους επισκέπτη, λόγω των φανταστικών αμμωδών παραλιών και των ωραίων παραδοσιακών χωριών του.

Ο Ιπποκράτης, ο μεγάλος αρχαίος Έλληνας γιατρός, γνωστός και ως «πατέρας της ιατρικής», γεννήθηκε στην Κω. Σήμερα, μπορείτε να δείτε το λεγόμενο «δέντρο του Ιπποκράτη», τον πρώην τόπο διδασκαλίας του.

Οι περισσότεροι ταξιδιώτες επισκέπτονται επίσης το Ασκληπιείο, το σημαντικό θεραπευτικό κέντρο του νησιού, την Αρχαία Αγορά της Κω και το Casa Romana, ένα εντυπωσιακό ρωμαϊκό αρχοντικό.

Η Κως είναι ένα από τα πιο οικονομικά νησιά της Ελλάδας, με δωμάτια που ξεκινούν από περίπου 30 ευρώ/διανυκτέρευση για τον Αύγουστο.

Πώς θα πάτε στην Κω

Υπάρχουν απευθείας πτήσεις από πολλές ευρωπαϊκές πόλεις προς την Κω. Εναλλακτικά, μπορείτε να πάρετε μια σύντομη πτήση εσωτερικού από την Αθήνα.

Το πλοίο από το λιμάνι του Πειραιά για την Κω ξεκινάει περίπου από 49 ευρώ.

Επισκεφθείτε την Κω για τις καλύτερες, φθηνές διακοπές για φοιτητές!

Ζάκυνθος – Όμορφες παραλίες και έντονη νυχτερινή ζωή

Ζάκυνθος, γνωστή και ως Ζάντε, είναι ένα από τα Ιόνια νησιά στην Ελλάδα. Βρίσκεται στο Ιόνιο Πέλαγος, στα δυτικά της ηπειρωτικής Ελλάδας, νότια της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης.

Το νησί φημίζεται για την παραλία Ναυάγιο, μια από τις πιο πολυφωτογραφημένες παραλίες της Ελλάδας. Το εμβληματικό ναυάγιο, από το οποίο πήρε το όνομά της η παραλία, προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο.

Οι επισκέπτες, ιδιαίτερα οι οικογένειες, θα λατρέψουν το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο, όπου μπορούν να δουν θαλάσσιες χελώνες και άλλα πλάσματα που ζουν στη Μεσόγειο Θάλασσα. Το νησί έχει επίσης πολλές θαλάσσιες σπηλιές στις οποίες μπορείτε να φτάσετε με βάρκα.

Το θαλάσσιο πάρκο βρίσκεται στην παραλία του Λαγανά, μια περιοχή που τυγχάνει να φημίζεται και για την ​​νυχτερινή της ζωή. (Αλλά μην ανησυχείτε – δεν ταιριάζουν όλα τα μέρη στη Ζάκυνθο με αυτήν την περιγραφή.)

Μπορείτε να βρείτε δωμάτια στη Ζάκυνθο για τους καλοκαιρινούς μήνες με λιγότερο από 40-45 ευρώ τη βραδιά. Για τον Αύγουστο, το κόστος θα είναι σίγουρα υψηλότερο.

Πώς θα φτάσετε στη Ζάκυνθο

Μπορείτε να φτάσετε στην Ζάκυνθο από την Αθήνα με αεροπλάνο και με πτήση διάρκειας περίπου 45′.

Καθώς η Ζάκυνθος βρίσκεται στα ανοιχτά της δυτικής ακτής της Ελλάδας, δεν υπάρχουν πλοία από τον Πειραιά. Αν προτιμάτε να αποφύγετε τις πτήσεις, μπορείτε να πάρετε λεωφορείο από την Αθήνα και να φτάσετε στο λιμάνι της Κυλλήνης στην Πελοπόννησο. Από εκεί θα πάρετε το πλοίο για Ζάκυνθο.

Σχετικά άρθρα για νησιά & ακτοπλοϊκούς προορισμούς

5/5 (4 Reviews)