Τα πιο κοντινά νησιά στην Αθήνα & στον Πειραιά

Τα πιο κοντινά νησιά στην Αθήνα & στον Πειραιά

kontina nisia stin athina xartis

Ψάχνετε για τα καλύτερα νησιά που μπορείτε να επισκεφθείτε κοντά στην Αθήνα & στον Πειραιά; Μην κοιτάτε παραπέρα! Η Αθήνα είναι το ιδανικό σημείο εκκίνησης για να εξερευνήσετε τα πιο κοντινά νησιά. Με την πλούσια ιστορία της, το νόστιμο φαγητό και τον ζωντανό πολιτισμό της, η Αθήνα είναι ένας προορισμός που πρέπει να επισκεφθείτε. Αλλά αν ψάχνετε για μια αλλαγή ρυθμού, γιατί να μην κάνετε μια ημερήσια εκδρομή ή μια γρήγορη εκδρομή το Σαββατοκύριακο σε ένα από τα πολλά νησιά που βρίσκονται σε μικρή απόσταση με το πλοίο από τον Πειραιά; 

Ακολουθούν τα επτά καλύτερα νησιά, οικονομικά ή και πολυτελή, που μπορείτε να επισκεφθείτε κοντά στην Αθήνα και σε μικρή απόσταση από το λιμάνι του Πειραιά:

  • Αίγινα
  • Ύδρα (Το ιδανικό νησί κοντά στην αθήνα χωρίς αυτοκίνητο)
  • Πόρος
  • Σπέτσες (Άλλο ένα νησί κοντά στην αθήνα χωρίς αυτοκίνητο)
  • Αγκίστρι
  • Σαλαμίνα
  • Κέα

Αίγινα 

Η Αίγινα είναι ο τέλειος προορισμός για μια ημερήσια εκδρομή, μόλις μια ώρα μακριά με το πλοίο και πολύ κοντά στην Αθήνα & τον Πειραιά. Αυτό το νησί είναι γνωστό για τους αρχαίους ναούς του, όπως ο ναός της Αφαίας, ο οποίος χρονολογείται από τον 5ο αιώνα π.Χ.. Επιπλέον, η Αίγινα προσφέρει επίσης παραδοσιακά χωριά και όμορφες παραλίες, όπως η Αγία Μαρίνα και η Σουβάλα, για να εξερευνήσει και να χαλαρώσει ο επισκέπτης.

Ύδρα (Το ιδανικό νησί κοντά στην αθήνα χωρίς αυτοκίνητο!): 

Η Ύδρα, που βρίσκεται μόλις 2-3 ώρες με το πλοίο από την Αθήνα, είναι ένα γοητευτικό και γραφικό νησί, γνωστό για την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του και την έλλειψη αυτοκινήτων. Το νησί είναι επίσης διάσημο για το λιμάνι του, το οποίο είναι γεμάτο ταβέρνες, καφετέριες και καταστήματα. Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να εξερευνήσουν το νησί με τα πόδια, καθώς είναι αρκετά μικρό για να περπατήσετε και να ανακαλύψετε τα γοητευτικά σπίτια και τα στενά δρομάκια. Η Υδρα είναι ο ιδανικός προορισμός για όσους αναζητούν το ιδανικό νησί κοντά στην Αθήνα & στον Πειραιά χωρίς αυτοκίνητο!

Πόρος 

Βρίσκεται ανάμεσα στην Πελοπόννησο και το νησί της Αίγινας, ο Πόρος είναι προσβάσιμος με πλοίο μέσα σε 2-3 ώρες. Το νησί είναι γνωστό για τις γραφικές παραλίες του, όπως το Ασκέλι και το Νεώριο, και την έντονη νυχτερινή ζωή. Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να εξερευνήσουν τα ιστορικά μνημεία του νησιού, όπως ο Πύργος του Ρολογιού και το Αρχαιολογικό Μουσείο. Ο Πόρος είναι οικονομικό νησί κοντά στην Αθήνα, για το οποίο όμως θα χρειαστείτε αυτοκίνητο.

Σπέτσες (Άλλο ένα νησί κοντά στην αθήνα χωρίς αυτοκίνητο!)

Το νησί των Σπετσών βρίσκεται ακριβώς στα ανοικτά των ακτών της Πελοποννήσου και μπορείτε να φτάσετε με πλοίο είτε από Πειραιά, είτε από το Πόρτο Χέλι, είτε να πάρετε τα μικρά καραβάκια ή ταξί ακριβώς απέναντι από την Κόστα. Το νησί είναι γνωστό για τις όμορφες παραλίες του, όπως η Αγία Παρασκευή και ο Άγιος Νικόλαος, την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και την έντονη νυχτερινή ζωή. Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να εξερευνήσουν την ιστορία του νησιού επισκεπτόμενοι το Μουσείο Μπουμπουλίνας, αφιερωμένο στη διάσημη Ελληνίδα επαναστάτρια Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα.

Σύμφωνα με τον κανονισμό κυκλοφορίας, μέσα στον οικισμό των Σπετσών δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία των ΙΧ αυτοκινήτων σε όλους.  

Αν σκοπεύετε να φέρετε το αυτοκίνητό σας σε αυτό το πανέμορφο νησί, θα πρέπει να έχετε υπόψιν σας ότι αυτοκίνητο μπορούν να φέρουν μόνο για στάθμευση, οι δημότες του νησιού, οι ιδιοκτήτες, οι μόνιμοι ενοικιαστές σπιτιών και οι δημόσιοι υπάλληλοι που εργάζονται στις Σπέτσες. Ακόμη όμως και για την μεταφορά των αυτοκινήτων στις Σπέτσες, οιι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προμηθευτούν από το Δήμο, ειδική Δημοτική Κάρτα.

Τα τηλέφωνα του Δήμου των Σπετσών είναι: 22980-20010 / 20020.

Οι Σπέτσες είναι άλλος ένας προορισμός για όσους αναζητούν νησί κοντά στην Αθήνα & στον Πειραιά χωρίς αυτοκίνητο!

Αγκίστρι 

Το Αγκίστρι είναι ένα μικρό νησί που βρίσκεται στον Σαρωνικό κόλπο, μόλις μία ώρα με το πλοίο από την Αθήνα. Τοπ εναλλακτικός προορισμός κοντά στην Αθήνα, που φημίζεται για το ελεύθερο κάμπινγκ. Είναι γνωστό για τις όμορφες παραλίες του, όπως η Σκάλα και το Μεγαλοχώρι, τα παραδοσιακά χωριά και την ήρεμη ατμόσφαιρα. Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να απολαύσουν πεζοπορία στις δασικές περιοχές του νησιού και να επισκεφθούν το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου.

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι το αυτοκίνητο είναι ένα περιττό είδος πολυτελείας για το Αγκίστρι. Η μικρή έκταση του νησιού, 14 τ.χλμ, το καθιστά ιδανικό προορισμό για την πραγματοποίηση του γύρου του νησιού με την χρήση ποδηλάτου, μηχανής, είτε ακόμη και με τα πόδια…

Σαλαμίνα 

Η Σαλαμίνα είναι ένα νησί που βρίσκεται στον Σαρωνικό κόλπο, σε πολύ μικρή απόσταση και πολύ κοντά στην Αθήνα & τον Πειραιά. Μπορείτε πολύ εύκολα να ταξιδέψετε στην Σαλαμίνα, με πλοίο που αναχωρεί από το Πέραμα και με δρομολόγια σχεδόν κάθε τέταρτο. Είναι γνωστή για την αρχαία ιστορία της, όπως τα ερείπια του Ναού του Δία, τις όμορφες παραλίες, όπως τα Αμπελάκια και ο Φοίνικας, και τα νόστιμα θαλασσινά. Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να εξερευνήσουν τη ναυτική ιστορία του νησιού επισκεπτόμενοι το Πολεμικό Μουσείο.

Κέα (Τζια)

Η Κέα (Τζια) βρίσκεται στις Κυκλάδες και μπορεί κανείς να φτάσει με δρομολόγια πλοίων που διαρκούν περίπου 2 ώρες. Είναι γνωστή για τις όμορφες παραλίες της, όπως ο Κούνδουρος και το Γιαλισκάρι, τα παραδοσιακά χωριά και τα γραφικά λιμάνια. Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να εξερευνήσουν την αρχαία ιστορία του νησιού, επισκεπτόμενοι την αρχαία πόλη της Καρθαίας και το Ιερό του Απόλλωνα. Η Κέα (Τζια) προσφέρει επίσης μια ποικιλία υπαίθριων δραστηριοτήτων, όπως η πεζοπορία και η ποδηλασία.

Όλα αυτά τα κοντινά νησιά στην Αθήνα & τον Πειραιά προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία και είναι ιδανικά για μια ημερήσια εκδρομή ή μια εκδρομή του Σαββατοκύριακου. Είτε θέλετε να εξερευνήσετε αρχαίους ναούς, να χαλαρώσετε σε όμορφες παραλίες ή να γνωρίσετε την παραδοσιακή νησιωτική ζωή, αυτά τα νησιά έχουν κάτι για όλους. Φροντίστε να κάνετε έρευνα και να προγραμματίσετε εκ των προτέρων για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το ταξίδι σας, και θα έχετε σίγουρα μια αξέχαστη εμπειρία στα ελληνικά νησιά που βρίσκονται κοντά & γύρω από την Αθήνα.

Χάρτης με τα νησιά κοντά στην Αθήνα & τον Πειραιά

νησια κοντα στην αθηνα
Νησιά Κοντά στην Αθήνα & τον Πειραιά

Ακτοπλοϊκά Εισιτήρια & Δρομολόγια Πλοίων για τα νησιά γύρω από την Αθήνα & τον Πειραιά

Φθηνά Ακτοπλοϊκά Εισιτήρια για Αίγινα

Δρομολόγια Πλοίων από Πειραιάς προς Αίγινα 

Δρομολόγια Πλοίων από Αίγινα προς Πειραιάς

Φθηνά Ακτοπλοϊκά Εισιτήρια για Ύδρα

Δρομολόγια Πλοίων από Πόρτο Χέλι προς Ύδρα

Φθηνά Ακτοπλοϊκά Εισιτήρια για Πόρο

Δρομολόγια Πλοίων από Πόρος προς Πειραιάς

Δρομολόγια Πλοίων από Πειραιάς προς Πόρος

Φθηνά Ακτοπλοϊκά Εισιτήρια για Σπέτσες

Δρομολόγια Πλοίων από Πειραιάς προς Σπέτσες

Δρομολόγια Πλοίων από Σπέτσες προς Πειραιάς

Δρομολόγια Πλοίων από Πόρτο Χέλι προς Σπέτσες

Φθηνά Ακτοπλοϊκά Εισιτήρια για Αγκίστρι

Δρομολόγια Πλοίων από Πειραιά προς Αγκίστρι

Δρομολόγια Πλοίων από Αγκίστρι προς Πειραιάς

Ακτοπλοϊκά Εισιτήρια για Αργοσαρωνικό

Φθηνά Ακτοπλοϊκά Εισιτήρια από/ για Κέα (Τζια)

Δρομολόγια Πλοίων από Λαύριο προς Τζια (Κέα)

Δρομολόγια Πλοίων από Τζια (Κέα) προς Λαύριο

5/5 (2 Reviews)